Три биса за 2 Cellos в Пловдив


Три биса за 2 Cellos в Пловдив

4010

Тъмни облаци минават по небето, а последните слънчеви лъчи огряват близката скала, усещам старинния дух на пловдивдския античен театър. Не мога да повярвам, че съм там и всичко е толкова спокойно, а само вечер преди това потоп се изливаше над града. Вече всичко е сухо и след един слънчев ден очакваме още по-прекрасна вечер - откриване на петото издание на фестивала Sounds Оf Тhe Ages 2015 с концерт на 2 Cellos.

Малко повече за втората изява на челистите у нас научихме по време на специалната пресконференция същия ден. Сред много шеги и усмивки разбрахме, че Бах и AC/DC са едно и също, защото Бах е бил рок звезда за своето време, по думите на Лука Шулич.

Античният театър постепенно се пълнеше и нетърпеливата публика от над 4 000 души заемаше местата си. Светлинното шоу започна и беше време за начало: Лука излезе на сцената и с бялото си виолончело започна да претворява ангелска музика. Малко по-късно и Степан се включи в интерпретациите на класически творби. Тандемът продължи с послание за всички дами, рисувайки красива и романтична атмосфера под звуците на "Book Оf Love" на Гавин Джеймс. Но още по-специален беше поздравът за две дами от публиката - две рожденички, за които гостите изсвириха Happy Birthday - един наистина невероятен и неочакван за тях подарък.

Ангелските изпълнения ставаха все по-живи, а публиката - все по-ентусиазирана. Така - до кавърa "Human Nature" на Майкъл Джексън, който вдигна на крака всички, а античният театър избухна. Рокът завладя сцената не без помощта на барабаниста Душан Кранич. По традиция на "Thunderstruck" Степан се търкаляше на сцената, а публиката пое вокалите на един от най-популярните кавъри на 2 Cellos, въпреки че сред популярните им интерпретации са още и класики на Rolling Stones, Nirvana, Limp Bizkit, Coldplay. В репертоара на гостите за вечерта бе и авторската пиеса "Celloverse", дала име на актуалния им албум.

След като ангелите от началото се превърнаха в дяволи, минали и през кататоничните рифове на "Highway Тo Hell", дойде краят на концерта, но чутото не беше достатъчно за ентусиазираните фенове на дуото. Музикантите излязоха три пъти за бис, а накрая споделиха, че са обиколили целия свят, обаче смятат, че в България публиката е най-невероятна. Лука и Степан действително направиха това, което обещаха на пресконференцията: отнесоха ни главите.

С нетърпение ги очакваме догодина, обещаха ни.

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички