Йълдъз Ибрахимова и Ибряма с култов спектакъл в Арена Русе


Йълдъз Ибрахимова и Ибряма с култов спектакъл в Арена Русе

4047

Колоритните Йълдъз Ибрахимова и Иво ПапазовИбряма в компанията на една от най-старите филхармонии в България – Професор Димитър Ненов - Разград, ще излязат на сцената в новата зала "Арена Русе" на 18 септември, петък.

Проектът "Джаз фолк класик" е уникално съчетание на стилове – джаз,  класическа и симфонична музика, обединени в прекрасна хармония. Концертът е плод на усилията на режисьора Пламен Панев, който започва работа по него миналата година. Двамата неповторими изпълнители със световна слава – джаз певицата Йълдъз Ибрахимова и кларинетистът Ибряма, страхотният оркестър Тракия с ръководител Нешко Нешев и разградската филхармония обещават да доставят на публиката изключително емоционално и вълнуващо преживяване, което е без аналог в България до този момент.

За комфорта на всички присъстващи ще се погрижи и висококачественият звук в "Арена Русе", както и всички други удобства, които модерната зала предлага на своите посетители – комфортни седалки, огромна VIP зона и пространства с барове и заведения.

Билетите за събитието - в мрежата на Ticketportal.bg.

След Русе "Джаз фолк класик" ще бъде представен в зала 1 на НДК в София, а и в афиша на един от най-авторитетните културни центрове в световен мащаб - "Зурлу център" в Истанбул през октомври.

Както MySound.bg вече писа, ултрамодерната и функционална зала "Арена Русе" отвори официално врати на 23 юли.

В края на ноември в града пристигат 12-те най-талантливи ученици от фондацията на Лучано Павароти, които неведнъж са вдигали на крака публиката в Париж, Брюксел, Амстердам, Ню Йорк. Гласовете на ИталияБелканто е поредният проект на виртуоза Франко Драгоне. Проектът, който отдава почит на един от най-великите творци – незабравимия Лучано Павароти, ще бъде на сцена в Русе на 27 ноември.

100-годишнината от рождението на емблематичната френска изпълнителка Едит Пиаф ще бъде отбелязана и в Русе с PIAF! Le Spectale в изпълнение на френската певица Ан Карер. На 24 ноември тя не само ще представи най-великите песни на Едит Пиаф, но с невероятния си глас и в компанията своя оркестър, на фона на тематични декори и прожекции, ще заведе зрителите на незабравимо пътешествие по парижките улици в епохата Пиаф.

На 4 декември пък на сцената в "Арена Русе" националният балет на ГрузияСухишвили ще има двучасово представление. През 1967 Сухишвили поставя рекорд в "Ла Скала", който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис цели 14 пъти. През 1988  танцовата програма на формацията пък е обявена за най-доброто шоу на Бродуей. В Сухишвили танцуват 70 мъже и жени на възраст от 20 до 70 години. Оркестърът е от 10 души, а ансамбълът разполага с 600 автентични грузински костюма - ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Запазената марка на "летящите грузинци" - сабите и ножовете, са изработени от стари грузински майстори.

В навечерието на Коледа настроението в Русе ще бъде приповдигнато благодарение на култовия Оркестър за сватби и погребения и Кръстника на балканската музика - Горан Брегович. На 20 декември те ще изнесат концерт, в който ще прозвучат както досегашните познати парчета, така и песни от последния му албум "Champagne For Gypsies".

Билети и цялостна информация за програмата на събитията в зала "Арена Русе" може да откриете в сайта www.arenaruse.bg и в партньорската мрежа на Eventim.bg (http://arenaruse.bg/bg/biletni-kasi).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички