Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Глезят Ерос Рамацоти с италиански специалитети в София


Глезят Ерос Рамацоти с италиански специалитети в София

3893

Ерос Рамацоти не е известен като претенциозен изпълнител.

За престоя си в родината ни преди концерта в зала "Арена Армеец" на 26 септември, италианската мегазвезда е поискал единствено да разгледа София, след което да похапне от най-добрите италиански специалитети в столицата. Естествено, като всеки италианец, Ерос няма да изневери на родната си кухня.

Със задачата да впечатли известния си сънародник ще се заеме шеф-готвачът Марко Лукиари (на снимката) от популярния италиански ресторант в сърцето на столицата Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi. Едва 29-годишен, той оглавява кухнята на заведението след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания. Изборът не е никак случаен, защото той е специализиран в ястия от сърцето на италианското гастрономическо изкуство - родното място на пицата и моцарелата Неапол.

Шеф Лукиари обещава да впечатли Ерос с меню от три части, в което традиционните италиански вкусове ще срещнат модерна трактовка и щипка креативност. Най-продаваният италиански изпълнител за всички времена ще опита телешки стек "Фиорентина", приготвен по специална рецепта, ньоки с песто дженовезе, сметана и орехи и един от най-вкусните десерти в заведението - панакота по неаполитански. Кариерата на Марко Лукиари тръгва от Неапол, където завършва специализирано готварско училище и започва първата си работа. По-късно заминава за Австралия, където прекарва две години като главен готвач в престижен италиански ресторант. Пътят му продължава в Египет, няколко ресторанта в Италия и Лондон. Вкусът към приключенията го води и в България, където остава най-дълго до момента.

Концертът на Ерос Рамацоти в София се провежда под патронажа на Посолството на Република Италия в Република България и с подкрепата на Италианския културен институт в София. Обявеният за най-успешен италиански изпълнител на всички времена получи подкрепата на собствената си държава за концерта в у нас. Шоуто, което ще взриви "Арена Армеец", се провежда под патронажа на Посолството на Република Италия в България. Радостни от факта, че емблемата на италианската музика ще идва у нас, от Посолството и Италианския културен институт подкрепиха с готовност събитието, за да може то да се проведе под тяхната егида. На 26 септември Рамацоти ще изпълни най-големите хитове от началото на кариерата си до днес, както и песните от новия албум "Perfetto", който веднага след излизането си през май оглави класациите на 24 държави по цял свят.  Организаторите призовават феновете да се придвижат колкото се може по-рано в деня на концерта.

Входовете на "Арена Армеец" ще бъдат отворени точно в 18.30 часа. Паркингът пред залата ще бъде на разположение на феновете до изчерпване на местата. Допълнително ще бъдат осигурени и по едно от платната на бул. "Асен Йорданов".

Шоуто ще започне точно в 20.00 часа като няма да има подгряваща група или изпълнител, така че е препоръчително всички притежатели на билети да са заели местата си до тогава. Официалният мърчандайз на Ерос Рамацоти за всички фенове ще може да бъде закупен от гардеробите на B0 и B1.

Забранено е влизането в залата с храни и напитки, професионални видеокамери и фотоапарати, аудиозаписващи устройства, оръжие, всякакви остри и опасни предмети като ножове, чадъри и т.н., стъклени бутилки, преносимо лазерно оборудване. Внасянето на алкохол, опиати и наркотични вещества на територията на концерта е забранено. Посетители с неадекватно поведение няма да бъдат допускани и няма да им бъде възвърната стойността на билета. На лица под 18 години алкохол няма да се продава.

Малолетните и непълнолетни лица под 18-годишна възраст ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и попълнени от него 2 броя декларации. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ редовен билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18-годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от ТУК. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години.

Единият екземпляр се оставя на охраната при влизане, а вторият остава в придружителя, в случай че бъде поискана за повторна проверка. Във връзка с мерките за сигурност и безопасност препоръчваме да носите с вас и лични документи - копие на акт за раждане на детето, ако то е под 14 години или неговата лична карта, ако то вече е навършило тази възраст. Целта е удостоверяване на самоличността на детето и неговата възраст. За да избегнете това може да представите предварително нотариално заверена декларация. На концерта няма да бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица под 18-годишна възраст без придружител. Мерките са съобразени със законодателните разпоредби в България.

Следете официалната страница за концерта във Facebook за всичко най- любопитно около гостуването на Ерос Рамацоти в България:
www.facebook.com/ErosLiveInSofia.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички