Наплив от малки певци за вокална група Радиодеца


Наплив от малки певци за вокална група Радиодеца

3406

Повече от 50 деца се явиха на прослушване за влизане в състава на вокална група Радио деца на Българското национално радио.

Интересът беше провокиран от популярността на най-малките изпълнители и значимостта на всички музикални състави на обществената медия като културен феномен.

"Всички дечица бяха много сладки и талантливи. Имаше и много мънички – на по 4 годинки, които пяха от сърце и душа. Попълнихме трите ни възрастови групи и сега ни чака упорита работа",  каза диригентката на групата Елина Тодорова.  От явилите се на прослушването певци 16 са одобрени и започват репетиции от следващата седмица с "ветераните".

Пеещите малчугани от Радио деца вече учат нови песни. Известните изпълнения от репертоара им пък имат нови аранжименти и ще звучат по различен начин.

На най-малките изпълнители им предстои участие в едно от съпътстващите събития на детския песенен конкурс "Евровизия" 2015. Те са избрани да изнесат концерт на летище София (Терминал 2) от 15.00 ч. на 17 ноември.

След това идва коледна изява с множество концерти и записи.

Най-вълнуващото събитие за малките певци на г-жа Тодорова ще е отбелязването на 25-годишнината от основаването на вокалната група този сезон.

Празникът ще е през пролетта на 2016.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички