Истинският дух на Хюго Рейс ли?


Истинският дух на Хюго Рейс ли?

3739

Не се умори да идва насам този човек.

Нито ние сме се уморили да го слушаме. За неуморимостта на "Аларма Пънк Джаз" пък направо няма какво да си говорим, то е видимо. Помня едно пропито с уиски и нощ събитие през март 2013, когато за първи път видях австралиеца на живо. Ще го помня още дълго. Тогава беше с The Fatalists. После имаше още пъти. Студио 1. Микстейп. Пак, и пак и всеки път нещо ново, всеки път нещо различно.

Онази вечер беше съвсем друго, разбира се. Също така се разбира, че пак ще бъде запомнено. С The True Spirit, а може би и с друго. Какъв ли е истинският дух на човека? На Хюго Рейс?

Нямам никаква представа. Но помня парчетата от австралийския пъзел и вярвам, че в някакъв момент ще се подредят правилно. Ето ги:

Представиха "False Idols", интересен включая с това, че артуъркът не е снимка на Хюго Рейс +/- музиканти, а баш картина: демонична, рязка и показателна -  авторско дело на Микеланджело Русо, брадатият пич, който работи с Рейс от цели 20 години.
 Парчетата са тъкмо пет. Едноименното откри събитието, бутафорните демони изпълзяха от плитките гробове в душите ни, ще ми простите кичозната референция. Човек, танцувал с вътрешните си демони на тъмно, знае. Продължаваме с "Elevate My Love", което беше актуално при предното му гостуване. Както сме се възвисили, получаваме напомняне да си проверим жената. Или мъжа. Кой каквото си има подръка, въпросът е да не се възвисяваш самичък, че на върха ще е самота.

Не забравяйте политиката.

"The Information" е посветено на Джулиан Асанж, не-просто-поредният австралиец. Обезпокоително е да се налага да мислиш, но си е необходимо. Минаваме сомнамбулно през игри на съдбата, попълваме (аз поне) общата култура с епичен кавър на източногерманските краутрок класици CAN ("Mushroom"). Задъха ли се? Аз да.

"Това е песен за това да си се зачукал на майната си в планината в два сутринта". ("Poor Boy")л Или беше песен за това да си долно пиян на майната си в планината? Височинна болест някой?

"Това е песен за австралийци, които правят австралийски неща" ("Lip Service"). "Magnetic Girl" пък все ще се сетиш за какво е. А как се връзва с "Higher Power" за официалния финал, е съвсем друг въпрос. Неофициалният, за онези, пожелали лично да проверят човек ли е Hugo Race и какво е The True Spirit, идва нататък.

За тях не знам, не съм сигурна. Но на излизане всичко пак беше различно.

Най-вече ние.

Сетлист:

False Idols
Elevate My Love
Man Check Yer Woman
The Information
Sleepwalker
Wildcards
Mushroom (CAN cover)
Dollar Quarter
Poor Boy
Lip Service
Magnetic Girl
Higher Power

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички