Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Hidden Orchеstra се присъединяват към Sofa Surfers


Hidden Orchеstra се присъединяват към Sofa Surfers

3800

Шотландците Hidden Orchеstra се присъединяват към Sofa Surfers за концерта в София, известиха организаторите на проявата EventEase.

Както е известно, събитието ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 на 21 ноември в рамките на второто издание на популярната музикална поредица Night Live. Проявата се осъществява с подкрепата на Австрийското посолство в София.

Hidden Orchestra ще изнесат новото си лайв шоу Reorchestrations Live Show, създадено в чест на актуалния им едноименен албум. Това е една от най-емоционалните независими музикални формации на нашето време, която по нетрадиционен начин забърква електронно и фолклорно звучене с джаз, класика, хип-хоп, дръм- ен-бейс и пост-рок. Името на групата носи многопластов смисъл, отражение на музиката, която стои зад него. Препратката е към оркестъра, който остава невидим и скрит за публиката в старите театри, опери и киносалони – загадка на филмовата, разказвателна същност на музиката, създавана от Joe Acheson – едноличен композитор на квартета. Повлияно от легендарни музиканти като Debussy, Bach, Stravinsky, ArvoPärt и някои съвременни артисти, сред които John Martin, Radiohead и други, творчеството на Hidden Orchestra включва многобройни компилации и два самостоятелни албума в каталога на британския лейбъл Tru Thoughts Records: "Night Walks" (2010) и "Archipelago" (2012).

Бандата (на снимката) се завърна с оригиналната продукция "Reorchestrations",която бе издадена от Denovalli Records на 26 юни.

Sofa Surfers пристигат в пълен състав да представят своя нов cтудиен албум "Scambles, Anthems And Odysseys". Феновете на клубната култура у нас да очакват вълнуваща нощ, обагрена със сурова рок електроника и нова вълна в китарния трип-хоп. Експерименталният проект е основан от мултиинструменталиста от Виена Wolfgang Schlögl, който пристига у нас с останалите - Markus Kienzi, Wolfgang Frisch и Michael Holzgruber. Mani Obeya - специфичният вокалист, емблема на ъндърграунд звученето в стила, се присъединява малко по-късно.
 
Ударното начало е дебютният сингъл "Sofa Rockers", който веднага бива отбелязан и миксиран от небезизвестния Richard Dorfmeister (https://www.youtube.com/watch?v=tVtskXrv7m8). Веднага след това с негова помощ Sofa Surfers издават първия си суперуспешен студиен албум "Transit".Още от самото начало те залагат на новаторското за тогава дъб звучене, към което през годините непрестанно добавят различни звукови подправки. 3 години по-късно "Cargo" и "Constructions: Remixed Аnd Dubbed" звучат още по-новаторски и разнообразно.

Финален щрих към проекта добавя мултимедийният артист– VJ Timo Novothy, който с лекота облича звуците в картини, които потапят още по-дълбоко в живото музикално изживяване, наречено Sofa Surfers.

През цялото време австрийците доказват, че не се страхуват да експериментират и да сменят посоката, звучейки все по-космически и завладяващо. С видеото към новия си сингъл "Beyonder Girl" (https://www.youtube.com/watch?v=GuHodVLopTM), музикантите доказаха таланта си да смесват по-мелодичните, дори леко романтични ейсид джаз, ар-ен-би и соул идеи.

"Суперемоционално е! Това е албум за 21-и век.За днешния ден, за изминалата година и за бъдещето.  Борим се за любов, за надежда и за омраза. Независимо дали ви харесва или не, всички следваме един път и всички ще стигнем до неговия край рано или късно. Каним ви да усетите нашата честота и да затрептите и да се издигнете заедно сн нея!", прокламират музикантите.

Билети - "Ранно пиле" на цена от 15 /20 лв. само в магазин "Яко"(улица "Граф Игнатиев" 43). Стандартни и онлайн пропуски: по 20 /25лв. в мрежата на Еventim.bg (OMV, "Texномаркет", "Пикадили" и др.)

Концертът ще се състои с подкрепата на Bushmills.

Следете събитието на: https://www.facebook.com/events/903524326396108/

Hidden Orchestra Facebook Page:
https://www.facebook.com/HiddenOrchestra/info

Sofa Surfers Official Website: http://www.sofasurfers.info/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички