Музиката среща киното в спектакъла на Sentimental Swingers


Музиката среща киното в спектакъла на Sentimental Swingers

3115

Sentimental Swingers канят на музикален кино-маратон - Life Is An Eternal Swing, в зала 1 на НДК на 18 ноември.

Той започва с едноименния филм на белгийския режисьор Андре Шандел и продължава с шеметен концерт по случай 5-тия  рожден ден на суинг триото. Деси, Рони и Вера ще изпълнят музикални шедьоври от голямото кино в оригиналните аранжименти на Бени Гудман за Sing Sing Sing и оркестрите от ерата на суинга. Sentimental Swingers излизат с Биг бенд Брас асоциация на сцената, за да я превърнат в картина от романите на Скот Фицджералд и да споделят със своята публика най-вдъхновяващите музикални моменти от 30-те, 40-те и 50-те години на миналия век. Диригент на концерта - маестро Ангел Заберски.

За своя 5-ти рожден ден певиците сбъдват мечтата си да излязат на голяма сцена с биг бенд. За настроението на присъстващите ще се погрижат и танците на Lindy Hop Bulgaria, контрабандистите от The Smugglers Collective със сет във фоайето пред залата и балет Нова със специална хореография за събитието, в което ще вземе участие и Филип АврамовФицата.

Концертът ще започне в 20.45 часа. Като специален гост в него ще се включи талантливият певец и акордеонист Нено Илиев. Преди спектакъла, от 19.00 часа и в рамките на Киномания 2015, Рони, Деси и Вера канят да усетим България от 80-те до днес с филма Life Is An Eternal Swing (или "Животът е безкраен танц") на белгийския режисьор Андре Шандел. Лентата, вдъхновена от една любов и от историята на суинг триото, показва вълнуващи моменти от детството на Рони, Деси, Вера, Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Димитър Шанов. Наред с малките случки от всекидневието, се разкриват нови лица и неразказани истории.

Двойният спектакъл Life Is An Eternal Swing - филм и концерт с биг бенд в едно, ще продължи 3 часа.

Билети - от касите в НДК и онлайн чрез www.ticketportal.bg. Цени от 5 (ученици, студенти и пенсионери) до 20 лв.

Снимка: Яна Лозева

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички