Thе Necks с нов албум за 7-ия рожден ден на Alarma Punk Jazz


Thе Necks с нов албум за 7-ия рожден ден на Alarma Punk Jazz

4029

Още едни световноизвестни австралийци – по-малко от месец след Hugo Race & The True Spirit, ще гостуват в София.

Както вече обявихме преди няколко месеца, The Necks от Сидни ще оглавят есенно-зимния фестивален сезон на "Аларма" на 18 ноември от 21.00 ч. в Първо студио на Националното радио. Триото пристига в София с новия си албум "Vertigo" (18 в дискографията им, помни се лесно – като датата 18 ноември). С този концерт радиофестивалът Alarma Punk Jazz на програма "Христо Ботев" ще отбележи 7-ия си рожден ден. Датата е и единствената източноевропейска в турнето на тримата австралийци – Крис Ейбрахамс (пиано), Лойд Суонтън (контрабас) и Тони Бък (барабани).

Сред най-големите почитатели на The Necks са човекът-Swans Майкъл Джира, The Ex, Джим О’Рурк, Карл Хайд от Underworld, както и самият Брайън Ино, който работи с тях по един по-обширен аудиовизуален проект от години (надяваме се скоро да имат и съвместно издание). А ето какво казва Грейсън Хавър Кърин в ревюто си за новия албум "Vertigo" за Pitchfork: "Когато в началото Ейбрахамс полага красиво възнасящи се мелодии по перкусионната врява на Бък, ефектът е магически. И когато Бък разделя дългите гайдени тонове на Суонтън с насечени трип-хоп ритми, слушаме в захлас, мъчейки се да предскажем какво би могло да се случи след това, само за да бъдем изненадани от раздиращия взрив на Бък в стил Naked City. Това са The Necks и тяхната гениалност, играещи "Улуци и стълби" и наслаждаващи се на своите инструментални идеи така, сякаш ги танцуват".

В двата оставащи дни до концерта може да слушате албума три пъти дневно на Пънк Джаз стрийма на Радио Бинар (http://binar.bg/player/punk-jazz) – съответно от 00.00, 12.00 и 18.00 ч. В останалото време на същото място може се насладите както на останалите 17 албума на триото, така и на някои странични занимания – соловите прокти и дуетите на Ейбрахамс, Projekt Transmit на Бък (където той е повече китарист, отколкото барабанист),  и други. По останалите канали на БНР може да слушате интервюта с тримата в "Артефир" и "Аларма" по програма "Христо Ботев" (17 ноември) и в "Нашият ден" (пак там) и "Хоризонт до обед" (18 септември).

Първо студио е на булевард "Драган Цанков" 4.

Билети:

30 лв. (предварителна продажба в "Дюкян Меломан", Ticketplus и Eventim)
35 лв. (на входа на залата преди концерта)
http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=341&TICKETPLUSSESSION= 85k1n515lmbd koh1lbt6cm01b0
http://www.eventim.bg/bg/bileti/alarma-punk-jazz-the-necks-plovdiv-prvo-studio-radio-404870/event.html

Повече информация - на:

http://www.thenecks.com
https://www.facebook.com/alarmafest
https://www.youtube.com/watch?v=DFpWd1V__SI
http://bnr.bg
http://binar.bg/player/punk-jazz

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички