La vita e bella: Sentimental Swingers поскъпнаха стилно


La vita e bella: Sentimental Swingers поскъпнаха стилно

5677

На 18 декември в 18.30 ч. пред НДК-то се събрахме стотици.

Да се любуваме на мощното разхищение на вода (а.к.а новите фонтани)? Не! Sentimental Swingers стават на 5 години и празнуваме с филмa "Life Is An Eternal Swing". Плюс концерт на трите дами.

Есента е време за пуловер, горещ чай и "Киномания". Тази година селекцията на филмовия фестивал отново е на високо равнище (не се бавете, а вижте програмата и присъствено я уважете!). Лентата за Sentimental Swingers почетно си е заслужила място там.

Много сме щастливи, залата е препълнена и шумно чакаме старта на събитието. Филмът започва с # НиеВсичкиСмеПариж и пространството кънти от аплодисменти. "Животът е безкраен танц" – режисьорът Андре Шандел представя ключови епизоди от живота на триото Sentimental Swingers, въздействието на музиката върху живота и на живота върху музиката.

Противно на очакванията на всички суингари и суингарки, във филма бързите движения с крака и невъзможните прекрасни танцови фигури липсват. Не танцът е фокус, а обстоятелствата на живот в държавата ни, които своеобразно предизвикват "танц", поддържащ ни съществуващи. Има спомени в разговори с родителите на певиците, джаз от плочи, столични разходки с трамвай N 22, задкулисно пудрене преди концерти, "Оставката" от 2013 и много музика и артистичност.

След прожекцията сме в почивка, която прекарване на километрични опашки пред тоалетните. А как стигнахме до там, няма да уточнявам детайлно. НДК все още представлява лабиринт за ориентировъчните ми умения. Ама си намерихме гид до WC стрелките.

И в залата с над 2 000 души на сцената се появяват златистите Sentimental Swingers в компанията на Биг бенд Брас асоциация, Нено Илиев, танцьорите от Lindy Hop Bulgaria, балет Нова, Тhe Smugglers Collective. И шоуто започва! Неотразими са и музиката ни пренася в: "Сладкарница пчела, ще има баклава, тулумби и ръка под масата" и огромните говорители на сцената приличат на грамофони, момчетата от бенда редуват духови хармонии от едната страна, а от другата – суингарите вихрят танцови стъпки! Върховно е като във филм. Само дето е на живо!

Малко след началото трите дами - Вера, Рони и Деси, призовават всички желаещи да потанцуват с тях на сцената. И за секунди мънички деца и не толкова малки майки изпълниха пространството, а дамите-рожденички се разтанцуваха заедно с всички в кюпа! Голяма веселба настава, а фотографите окупираха сцената отвсякъде в борба за кадри.

Аз ще се хлъзгам по жълти павета
Опашката на коня ще дърпам
На чичо доктор в градината Докторска да си играем не искаш ли ти
Аз цяла вечност в полите на Попа
Не ще те чакам да минеш случайно
Но ти не идваш на среща, аз хуквам отсреща в "Одеон"-а  
La vita e bella !
Дрън-дрън-дрън-та-пляс
Сърцето е в мраз, а пролет е вън – дрън-та-пляс
Дрън-дрън-пляс-та-пляс
Животът е сън, а пролет е вън – пляс-та-дрън

Море от страст и хумор, и щастие, и любов, и ... Прекрасно е! Цели 3 часа...

Честит рожден ден, Sentimental Swingers, и нека пролетта е вечно с вас и с нас!

Благодаря!

Снимки - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички