Alarma Punk Jazz и Vulsima представят: Ludovik Material


Alarma Punk Jazz и Vulsima представят: Ludovik Material

3646

Ludovik Material (Любляна, Словения) (на снимката) и слонът на принцесата (Русе) са поредните артисти, които ще се извят в афиша на меломанския фестивал Alarma Punk Jazz 2015.

Концертът ще се състои в столичния клуб Maze от 20.00 ч. на 29 ноември (неделя).

Ludovik Material е поредното чудо на чудесата от Любляна, което гостува на Alarma Punk Jazz през последните години (след Zoambo Zoet Workestrao и Incurabili). Самите музиканти от триото – Тина Перич (вокали), Матия Доленц (китари, елекроники) и Яка Бергер (барабани) – дефинират музиката си по изключително цветист и изчерпателен начин: better-spit-than-swallow-electro-r'n'r-tcha-tcha-tcha. Имат два студийни албума за лейбъла Kapa Records, като вторият от тях, "Model Generation" (2015), идва съвсем пресен-пресен с групата в София. Джон Роб от Goldblade и The Membranes споделя възхищението ни от Ludovik Material, използвайки следните думи: "They sound quite fantastic and their youthful take on the post punk interzone is one of the best I’ve heard for years"... А ние, без да изпадаме в славословия на тема пост-пънк, електро-пънк, нойз-рок-ен-рол и т.н., можем само скромно да добавим, че в радиус от 1000-1500 километра Ludovik Material са една от най-стойностните групи от поколението, което условно ще наречем пост-Bernays Propaganda, ако разбирате какво имаме предвид, прокламират организаторите.

Преди гостите на сцената в Maze световна премиера ще има друг един проект – слонът на принцесата, който се появи онлайн буквално няколко дни преди първия концерт на психеделик-рок квартета TFSL (и то с вокален кавър на TFSL, видите ли!). Проектът е съвместно дело на китариста Калоян Иванов (TFSL, Portable Elefant), в ролята на Слона и Ваяна ‘О’ Ташева (гласови експерименти) в ролята на Принцесата, като за софийския им концерт ще се присъединят още трима слона – Ангел Драганов (Plygon Ring и другата ½ от Portable Elephant) – клавишни и електроники, Павел Стойчев (Surbahar, Artmospheric) – барабани, и Боян Аврамов (Teeth Of Divine) – бас. Ако кажем, че иде реч за психеделик-трип-хоп със зловещи франгментарни сюрреалистични текстове, ще е вярно, но няма да е всичко, така че оставяме на вас, като дойдете на концерта, да определите какво животно са "слонът на принцесата".

Билети - в "Дюкян Меломан", Ticketplus и Eventim:
8 лв. (предварителна продажна)
10 лв. (на входа на клуба преди концерта)
http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=346

Maze е на "Христо Белчев" 1/ "Граф Игнатиев" 2.

Повече информация:
https://www.facebook.com/alarmafest
https://www.facebook.com/VULSIMA
https://www.facebook.com/LUDOVIK.MATERIAL
https://soundcloud.com/theprincesandtheelephant/electric-fogg-tfsl-cover

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички