Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември
София избира своята песен за 2023 година. ХIII-тото издание на международния фестивал за поп и рок "София" подкрепя българската музика и общественозначими каузи

Rocket Psyence Рresents: Comasummer с първи албум


Rocket Psyence Рresents: Comasummer с първи албум

5108

Актуалната банда Comasummer ще представи своя дебют - EP -то "Out Оf Тhe Sun, със специален коцерт в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 13 декември.

Шестте си парчета момчетата са свирили само веднъж досега - на Rocket Psyence Night през май. Присъстващите на това събитие ще чуят и почти толкова на брой нови песни. Сетът ще продължи поне час и половина. Това е първият ни самостоятелен концерт. Той е под шапката на Rocket Psyence, организираме го сами и е много специален за нас, доверяват групарите.

Comasummer вече са артисти на лейбъла Custom Made Music, който е базиран във Вирджиния, САЩ. Компанията издава Ceremony, Peter Hook & The Light (от Joy Division), David J & Ego Plum (от Bauhause), Ringo Deathstarr, Stellarium, Screen Vinyl Image и много други, като е работил и с шугейз/нойз рок иконите Skywave, които след разпадането си се разделят на Ceremony и A Place To Bury Strangers. Всички тези музиканти са оказали влияние на Comasummer, затова сме щастливи да сме в листата на Custom Made Music заедно с тях, не крият от групата.

"Out Оf Тhe Sun бе издаден от Custom Made Music на касета в лимитиран тираж на 1 декември, а след Нова година предстои да се появи и на CD. Касетите и дисковете ще излязат първо в САЩ, но ще бъдат налични и у нас. Касетите ще се продават на този концерт.

Специално за промото на албума момчетата подготвят лимитирана серия self-released CD-та, както и нов текстилен мърч. Само на този концерт всички артикули ще бъдат на по-ниска цена. Като подарък към всяка касета и CD, продавани на концерта, ще бъде предоставен код за напълно безплатен даунлоуд на албума от bandcamp. Отделно на входа всеки посетител ще получи код за 50% отстъпка при покупка на дигитално копие на албума.

Отново ще използваме визуализациите, създадени за нас от Спартак Йорданов и Ралица Тонева, като ще се погрижим подобаващо за осветлението и за звука, споделят от бандата. Артуъркът на албума, както и този на мърча, е оригинален и е дело на Емануела Беловарски и Десислава Иванова. Проектът е изцяло записан, миксиран и мастериран от самата група.

От тази есен бандата е с нов барабанист – Йордан Грънчаров, който се изяви на концерта на Comasummer със Center и Soundprophet. Освен с тези групи, Comasummer са свирили на една сцена и с The Shivas, Temple Оf Тhe Smoke и  Hugo Race, но с Георги Божанов на ударните, а на първите си концерти – с Десислава Петкова. Останалите членове на формацията са Владимир Лалов – вокал и китара, Пламен Печин – китара, Николай Каракехайов – електрически орган и Веселин Карастойчев – бас.  

Събитие: https://www.facebook.com/events/710995602369319/

Албум: http://comasummer.bandcamp.com/album/out-of-the-sun

Група: https://www.facebook.com/comasummer

Лейбъл: http://custommademusicva.com/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички