Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Зигфрид и Ерик Трюфа с концерт в афиша на Sofia Film Fest


Зигфрид и Ерик Трюфа с концерт в афиша на Sofia Film Fest

5366

Зигфрид и Ерик Трюфа са сред специалните музиканти гости на поредния Sofia Film Fest. Те ще изнесат съвместен концерт в Sofia Live Club на 13 март. Компания ще им прави и латвийският музикант Артис Орубс – барабанист, перкусионист и продуцент, работил с музиканти в най-различни стилове – джаз, фънк, фолк, електронна музика. Завършил образованието си в Холандия, той преподава перкусии в Латвийската музикална академия и е барабанист в оркестъра на латвийското национално радио от 2012.  Определен от музикалната критика като "новия Майлс Дейвис", Ерик Трюфа демонстрира своя артистизъм и талант, като се опитва  да разшири границите на съвременния джаз, обогатявайки го с мелодии от дръм-ен-бейс и хип-хоп. 
Иноваторът е роден в музикално семейство, баща му е саксофонист в джаз бенд. Едва 8-годишен, Ерик вече се опитва да свири на инструмента на баща си, а на 13 години сформира първата си група, с която се опитват да творят рок. На 16 години Трюфа чува Майлс Дейвис и това завинаги променя живота му – записва се да учи музика в Консерваторията в Шамбери, свири с бразилската група Cruseiro do sul, изнася концерти в САЩ. Cъздава Erik Truffaz Quartet през 1990 , с която формация печели награди, обикаля фестивали и се влива в хип-хоп културата.
В периода 1998-2006 Ерик издава 12 албума за лейбъла Blue Note, като четири от тях са на Erik Truffaz Quartet. Междувременно, през 2001 създава нов състав - Ladyland, с който са записани част от проектите му.  
През цялата си кариера Трюфа не спира да експериментира и да свири в съвместни проекти с различни музиканти. Един от партньорите му е и Зигфрид - е един от символите на "София Филм Фест". Фестивалът е показвал всичките му филми. Зиг е правил в София концерти, изложба, беше член на международното жури, дори снима част от филма си "Киногама" в околностите на града. Той е роден във Франция през 1973. Автор е на оригиналната музика за няколко европейски и руски продукции. Неговият дебютен късометражен филм La Faim (1996) е показан на кинофестивала в Кан, а първият му игрален филм "Луиз (Втори дубъл)" (1998) беше включен в програмата на "София Филм Фест" и има световно разпространение. През 2003  заснема втория си игрален филм "Санса" (2003), удостоен с наградата на Младото жури на Фландърския фестивал и участник в конкурсната програма на "София Филм Фест" 2004. "Киногама" и "Детски истории" са показани с успех на "София Филм Фест".
Зигфрид и групата му от независими музиканти обикалят света – за тяхната артистична свобода сцена могат да бъдат както концертните зали, така и уличките. Паралелно с тези изяви, Зиг снима със своята камера образите на хора от малки, неизвестни селища.
Освен като музикант и режисьор, Зигфрид се изявява също и като оператор, фотограф, монтажист, писател и композитор.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички