Forest Folk от Hexvessel в София


Forest Folk от Hexvessel в София

3850

Forest Folk бандата Hexvessel тръгва на турне. Тя ще бъдe съпроводена от шведските стоунъри New Keepers Оf The Water Towers. Двете групи ще ударят и у нас по покана на The Other Side. Събитието ще се състои в столичния клуб Live & Loud на 4 април.  Продажбата на билети вече стартира в системите на eTicketsMall и Ticketpro със следните ценови категории: 
20 лева до 00:00 ч. на 02.02.2016 г.30 лева редовна цена до 00:00 ч. на 04.04.2016 г.40 лева в деня на концерта 04.04.2016 г. Места за продажба на билети: Билетен център НДК, магазин "Яко", касите на "Арена Армеец", супермаркети "Пикадили", книжарница "Бард", Usit Colors, магазини "На тъмно", магазини Orange Center, EasyPay (улица "Раковски" 67) както и в цялата страна от бензиностанции OMV и Office 1 Superstore. Предстои анонс и на български съпорт.
Hexvessel се сформира през 2009 след като британецът Mat McNerney, известен също като Kvohst, бивш вокалист на норвежките банди Code и Dodheimsgard, се мести да живее във Финландия. Така той обединява английския сайкъделик фолк от края на 60-те и началото на 70-те години и финландския природен мистицизъм, създавайки музика, която групата определя като Psychedelic Forest Folk.
Дебютният им албум "Dawnbearer", който вече се счита за класика в окултния фолк, е издаден през 2011. Освен популярност и безброй концерти в родината им, творбата им носи и две номинации за финландския еквивалент на наградите "Грами", турнета в Европа с бандите Alcest и Sabbath Assembly и участия в престижни фестивали, сред които Roadburn в Холандия и SXSW в Тексас, САЩ.
През септември 2012 Hexvessel издават следващия си опус "No Holier Temple", който се отличава от предшественика си с по-психеделичния и дуум-фолк саунд. Някои музикални издания определят музиката като "Литургия за всички, които ценят великолепието на природата”, а други -като "Постоянна трансформация между припряно блаженство и трескава възбуда".  Звученето им е еволюирало спрямо първата творба то е мрачно, мистично и подплатено с много рок, но, както казва самата банда, "никога рол". Други намират смес от The Beatles, Лъвкрафт и King Crimson. В дейcтвителност, Hexvessel създават свой собствен свят, малко причудлив, но всъщото време доста натрапчив.
New Keepers Оf The Water Towers е стоунър рок квинтет от Стокхолм, Швеция, основан през 2006. Музикантите черпят своето вдъхновение от класици като King Crimson и Pink Floyd, както и от "по-новите" групи, сред които Mastodon и Alice In Chains.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички