Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Scorpions ще отбележат в София 50-годишен юбилей


Scorpions ще отбележат в София 50-годишен юбилей

4401

Фенове от няколко поколения, безброй вечни хитове, хиляди грандиозни концерти на няколко континента – Scorpions безспорно са една от най-популярните и най-обичани рок групи на всички времена!  Поредната среща на българската публика с динозаврите на рока предстои в столичната зала "Арена Армеец" на 17 юли. 
 Списание Roling Stone определя немците като "героите на хевиметъла", a MTV ги нарича "посланици на рока". Знаменитите музиканти отбелязаха своя половинвековен юбилей със суперуспешно световно турне, което ще премине и през България. На 17 юли ще може да се насладим на Рудолф Шенкер, Клаус Майне, Матиас Ябс, Джеймс Котак и Павел Мончивода и да си припомним незабравими хитове като "Still Loving You", "Rock You Like А Hurricane", "Big City Nights" и "Wind Оf Change".
50 години са изминали, откакто младежите Клаус Майне, Рудолф Шенкер и Матиас Ябс са бродили из улиците на Хановер и са обменяли идеи за записи на свои парчета. За тези десетилетия тогавашните млади музиканти успяват да се превърнат в най-успешната германска рок група на всички времена! Днес Scorpions са по-енергични от всякога и всеки техен концерт се превръща в истинско събитие. "Забележително е колко добре се справихме и как оцеляхме през всичките тези години, докато рок музиката сякаш излизаше от мода", споделя с усмивка Рудолф Шенкер
Само в Германия Scorpions продават повече от милион копия от култовия албум "Crazy World" и с това постижение се нареждат редом до звезди от ранга на Nirvana, AC/DC и Guns N’ Roses. Проектът съвсем закономерно става двойноплатинен през 1991 и печели много нови почитатели на бандата по целия свят. Мегахитът "Wind Оf Change" дълго време остава на челни позиции в най-престижните класации и достига до N 1 в седем страни.
Scorpions са продали над 100 милиона албума и са изнесли над 5 000 концерти в повече от 80 страни. Великолепната петорка планира да сложи край на кариерата си през 2012, но това така и не се случва. В началото на прощалното им турне с 200 концерта, легендарните музиканти дори не са си представяли огромния интерес и пълните зали при всяка среща с публиката. Концертите им предизвикват истински фурор сред хилядите фенове от различни поколения. Именно любовта на  почитателите вдъхновява рокаджиите да поемат отново на едно много специално турне, което ще премине и през България по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Освен със серия концерти, Scorpions отбелязват 50-годишния си юбилей и с нов албум, 19-и пореден - "Return To Forever". Той се радва на огромен интерес от страна на меломаните, като попада в Топ 10 в редица страни, включително Франция, Германия, ГърцияЯпония и Швейцария. Новият диск става факт, след като музикантите решават да довършат свои идеи за песни, започнати през 80-те, но нереализирани до ден-днешен. По повод 50 години на сцена, рок легендите все пак успяват да вдъхнат живот на музиката от миналото, а резултатът ще чуем по време на шоуто в София.
Пропуските за събитието ще бъдат на много достъпни цени - от 50 до 120 лв., и могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.
Продажбата на билети стартира в 10. 00 ч. на 3 февруари (сряда), а първите 200 от всяка ценова категория ще са на промоционална цена с 10 % отстъпка.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички