dwaal преди Тоби Драйвър в Чешкия център


dwaal преди Тоби Драйвър в Чешкия център

4102

Творческият тандем dwaal (на снимката) ще подгрее публиката за появата на Тоби Драйвър в Чешкия център от 21.00 ч. на 8 февруари.

Както MySound.bg вече огласи, извата на американския авангардист у нас е част от неговото първо сингър-сонграйтърско турне и е в афиша на Alarma Punk Jazz с подкрепата на фрийк-агентите Secretcheese.

Зад dwaal стоят две познати имена от експерименталната сцена в София. Това са Николай Митев, който е и човекът зад Abandonment Label и нойз проекти като Nihilistic Front и H|14, и Иван Шентов, когото познаваме от КПД-0 и от актуалните му проекти – DIY лейбъла Kontingent Records, Feedbacker и соловия krāllār. Част от изразните средства на двамата са специално модифицирани музикални инструменти, "намерени" звуци, field recordings, а също и методи, родеещи се с техниката prepared guitar по примера на последователи на легендарния Джон Кейдж като Кийт Роу и Глен Бранка. Всичко това обикновено е поднесено с обилни количества фъз, на границата между мелодията и контролирания хаос.

Сингър-сонграйтърското амплоа на Тоби Драйвър, което ще бъде представено на обиколката, въвлича в мрачно-баладичната атмосфера на един неофолк, който доста се родее с този на Майкъл Джира или Wooden Wand. Триото на музиканта за турнето включва още Ник Хъдсън (Academy Of Sun) на орган и Кийт Ейбрамс (Kayo Dot) на барабани. Ник Хъдсън ще свири и свои песни от програмата си Letters To The Dead, издържана в същата мрачно-атмосферична стилистика.

Чешкият център е на ул. "Раковски" 100.

Повече информация:
https://www.facebook.com/events/913259808721504
http://kayodot.bandcamp.com

Билети – на касите на Eventim и онлайн (местата са ограничени и продажбата свършва след закупуването на 90-ия билет):
http://www.eventim.bg/bg/bileti/toby-driver-sofi-ceski-centr-420725/event.html

YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=H9bM4hD52Ko
https://www.youtube.com/watch?v=zxRTFKqv5IM

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички