Dirty Purchase с разкошен купон по случай първия си албум


Dirty Purchase с разкошен купон по случай първия си албум

6841

Приятно усещане или сладка сензация, а може би комбинация от двете и още отгоре - това ни поднасят неуморните купонджии Dirty Purchase с дебютния си албум "Sweet Sensation".

След дългогодишното му очакване от меломаните, той вече е факт. Чуйте го! Страхотен е!

Денят е съвсем делничен, часът - доста по-ранен от обичайния за такива партита. Пред митичния Swingin’Hall места за паркиране няма, на входа чакат красиво облечени хора, а вътре е пълно до горе - и в двете зали. Не се учудвам. Тези музиканти са синоним на качествения купон, танците до зори и доброто настроение. Точно тук, на мястото, на което преди 20 години е започнало всичко, ни поканиха групарите за премиерата на своя първи албум.  

Всепоглъщащ празник на музиката – ето на това станахме свидетели. Цели две десетилетия след събирането си като формация благодарение на Христослав Галилеев-Гальо и без никакви претенции или поза, музикантите се качиха на прекрасно осветената сцена с елегантно закъснение от 15 минути, но с категоричното желание да ни накарат да танцуваме, да ни усмихнат и да ни оставят жадуващи за още.

С появяването си вокалистът Емил Минчев поздрави гостите, като обясни че музикантите са събрани като банда към Swingin’Hall и че никога не са имали планове за издаването на албум. За наша радост, в процеса на съвместната си работа и множеството години по сцените, авторски парчета все пак са се появили. А ние получихме чудесната възможност да отпразнуваме и послушаме с радост тази великолепна компилация от десет песни – половината авторски, а другите – кавъри, превърнали се в  запазена марка на групата.

Съставена от изключителни професионалисти, бандата започна с първото парче от диска -  "All Your Love", продължи с "Knock Knock", а за "Rock Steady" се появи и шармантната Амалия Ненова с характерния си разпознаваем глас. Неописуемо силна енергия струеше от сцената, а музикантите напълно разбиха с едноименната композиция "Sweet Sensation", като се забавляваха и танцуваха не по-малко от публиката. Беше пълно удоволствие да ги гледаш – умопомрачителен синхрон между двата вокала, с барабаниста Николай Данев зад тях, с Иван Лечев на китара и Людмил Стойнев на пианото от дясно, и от ляво – самият Гальо Галилеев на баса, малко скрит от брас секцията в лицето на  Михаил Йосифов и Тодор Бакърджиев – тромпети, Велислав Стоянов и Кирил Зафиров - тромбони и Денис Попстоев– саксофон. Започнали някога с блус звучене, днес в изпълненията на музикантите все повече и съвсем естествено се усещат фънк и соул.

Абсолютна градска легенда – това са Dirty Purchase за мен. На сцена са от цели 20 години и продължават да са все така свежи, загадъчни и безсрамно талантливи както в самото начало. До момента във формацията са свирили над двадесет известни български музиканти и за някои от тях групата е дала старта на професионалния им път.

Формацията представи два сета. В първия наблегна на авторските си парчета, а по време на другия изпълни звездните си кавъри. И, макар сцената на Swingin’ Hall да бе тясна да побере всички тях, за втория сет на нея се качиха и някои нови попълнения в брас секцията, а и други музиканти, сред които Марияна от Силует и Никеца от Casual Threesome.

Сред публиката бяха доста познати имена от нашумели родни банди, дошли да поздравят колегите си. За малко се появи и известният меломан Ники Кънчев. Най-големият фен пред сцената бе 3-годишният син на Иван Лечев. Клубът бе толкова пълен, че почти нямаше място за танцуване. Публиката бе изключително интелигентна, всеки внимаваше да не пречи на човека до себе си да се забавлява, а когато това неизбежно се случеше, хората съвсем мило се извиняваха един на друг и купонът продължаваше с вперени към сцената погледи.

Няма да си кривя душата – Swingin‘ Hall е клубът, където се чувствам най-добре. Усещам се не само сред еднаквомислещи, а между приятели. И, макар че понякога му изневерявам с разни други хубави местенца в София, в "Суинга" се завръщам като в роден дом. Забавлението винаги е на ниво, а когато е дело на музикантите от Dirty Purchase, музиката е толкова завладяваща, че няма как да не ѝ се отдадеш напълно. Обстановката е предразполагаща, атмосферата - винаги приятна, а бармани като Пресиян са истинска легенда - помнят какво си пил предишния път. Дори да си направил ужасната грешка да не се веснеш цял месец… Пак да кажа - възможно най-правилното място и за тази формация, и за представянето на нейния албум.

В една такава нощ преди месеци, между два сета на Dirty Purchase, се засякох с Амалия. И като истински фен и съвсем от сърце ѝ благодарих за кавъра на Дженис Джоплин. Обясних, че много ми се е искало да направя и клип, но просто съм танцувала и пяла с нея. Тя се засмя и ми каза: "Забрави за това. Танцувай и изживей всеки миг. Такива моменти не се повтарят и емоцията не е същата, запечатана в клип. Всяка вечер с нас е различна". Колко е права, мисля си сега.

Вечери като тази не се повтарят. Който беше там, знае за каква емоция говоря. А които не успяха да дойдат, могат искрено да съжаляват и да се поправят при следващото участие на формацията в Swingin‘ Hall. Гарантирам им пълно с музика сърце, истинска веселба с много танци и… прибиране в малките часове на деня.

И… купете си албума "Sweet Sensation". Струва си от първата до последната песен!

Снимка: Булфото

Още кадри от запомнящото се събитие - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички