До 90 лв. за първото шоу на Крис Корнел в България


До 90 лв. за първото шоу на Крис Корнел в България

4556

Както вече известихме, Крис Корнел (Chris Cornell) ще изнесе акустичен концерт в пловдивския античен театър на 10 май.

Вокалистът на Саундгардън (Soundgarden) и Аудиослейв (Audioslave) идва за първи път у нас по повод 10-ия рожден ден на радио "Тангра Мега Рок".  

Билетите с цена 70 лв. (регулярни) и 90 лв. (Golden circle) влизат в продажба ексклузивно в системата на www.Eventim.bg в 10.00 ч. този вторник, 9 февруари. За общо три дни, пропуските ще бъдат достъпни само за членове на официалния фен клуб на Крис Корнел, уточняват организаторите. Общата продажба започва в 10.00 ч. на 12 февруари, петък, при същите цени.

Американският певец и композитор е отново в светлината на прожекторите заради четвъртия си индивидуален студиен албум "Higher Truth", чиято премиера се състоя през септември 2015. Продуцираният от Брендън О'Брайън проект получи възторжени ревюта.

"Когато бях в Саундгардън се възприемах като инструмент в групата: текстовете бяха подчинени на настроението на музиката", спомня си Крис, който в индивидуалните си проекти обръща нещата: музиката се нагажда според настроението на текстовете, по собствените му думи. "Естествено, музиката е важна, но исках да фокусирам вниманието върху текстовете и вокалите", обяснява Корнел. Той твърди, че черпи вдъхновение от мрачните настроения, но обикновено задълбава в разсъждения за двете страни на монетата: "Винаги с лошото идва и нещо хубаво - двете са неразривни. Понякога, като виждам някой щастлив дълго време човек, може и да му завидя за кратко. Такива хора не стигат до самото дъно. Но пък не познават и истинските висини. Така че трудно бих се навил да си сменя мястото с някой от тях", споделя музикантът, разкривайки авторската си тайна. "Единственият критерий при музицирането, който признавам, е, ако косъмчетата на врата ми настръхнат. Не го ли усетя, значи няма вдъхновение. Знам, че за всеки е различно и едва ли някой друг може да приложи същата техника към себе си, но пък и никой не може да ми казва как да измислям парчетата си", заяви роденият като Кристофър Джон Бойл музикант веднага след появата на соловия му дебют "Euphoria Morning" (1999). Саундгардън се събраха след 12-годишна раздяла, издавайки албума "King Animal"(2012).

Между 2001 и 2007 Крис Корнел бе вокалист на супергрупата Аудиослейв с "останките" от Рейдж Агейнст Дъ Машийн - Том Морело, Тим Комърфорд и Брад Уилк. Агресивната рок формация бе различна от двете предшестващи я банди, макар запазила звученето им – от наситените с напрежение вокали на Корнел до ефектите върху китарата на Морело. "След като Зак (Де Ла Роха - б.р.) ни напусна - спомня си Том Морело - Тими, Брад и аз започнахме да обмисляме от музикална гледна точка какво бихме искали да правим и какъв курс да поемем в звука си. И в разговорите помежду ни и с (продуцента) Рик Рубин, с когото бяхме сигурни, че искаме да работим, излезе наистина едно-единствено име – Крис Корнел. Затова отидохме до Сиатъл, за да се срещнем, и проведохме страхотен разговор. Буквално просто започнахме да свирим заедно и да опитваме да разберем каква ще е химията между нас четиримата като музиканти. И през първите 20 дни написахме 21 парчета – това беше един от най-необикновените, експлозивни и креативни периоди в живота ни. Знаехме, че наистина сме достигнали нещо; това си беше химия, не може да се отрече".

"Когато за първи път започнахме с Крис - продължава китарният аксмен - бяхме с ясното съзнание, че няма да се насилваме да се равняваме с очакванията на хората – щяхме да се изправим срещу тях и да започнем всичко отначало. Това, което наистина ни интересуваше, беше как звучи една група с нас четиримата вътре - не непременно банда с тази история на флагман в различни жанрове, а какво се получава, когато седнем заедно и започнем да измисляме парчета като точно този вокалист, този китарист, този басист и този барабанист. И всичко беше много спонтанно, безспорно още от първия ден". Резултатът от творческите търсения на Аудиослейв са три забележителни студийни албума.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички