Госпъл и спиричуъл в Музиката на Америка


Госпъл и спиричуъл в Музиката на Америка

5067

Програма с автентични госпъл и спиричуъл песни предстои в цикъла "Музиката на Америка", представен от агенция "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България".

Както MySound.bg вече огласи, концертът Soul Оf America ще се състои в столичната зала "България" от 19.30 ч.на 10 март. Публиката ще чуе хорови и солови песни, които са характерни за афро-американската музикална традиция. Програмата ще бъде представена от Хора и Оркестъра на Класик FM радио с диригент Андре Дж. Томас. Той е един от утвърдените специалисти в американската хорова музика, професор във Florida State University с активна международна кариера. В репертоара са включени също най-хубавите откъси от операта "Порги и Бес" от Джордж Гершуин. Гостуващи солисти са американските певци Нагуанда Нобълс (сопран) (на снимката) и Бенджамин Полайт (бас-баритон).

Андре Дж. Томас е дирижирал множество хорови състави в САЩ, Европа, Азия, Нова Зеландия и Австралия. Бил е гост-диригент на Бирмингамския симфоничен оркестър, Чешкия национален симфоничен оркестър, Берлинския радиохор, Хора на Нидерландското радио, оркестрите Charlotte Symphony, Tallahassee Symphony и други. От 1988 работи като артистичен директор на Общинския хор на Талахаси. Последната му книга "Way Over In Beulah Lan: Разбиране и изпълнение на негърския спиричуъл" бързо става част от основната литература в тази област. През 2011 Андре Томас е удостоен с отличието Distinguished Service Award от организацията Chorus America.
 
Родена в Талахаси, певицата Нагуанда Нобълс получава пълна стипендия за Florida State University (FSU) и завършва бакалавърска и магистърска степен. Специализира в Грац, Австрия, където работи с известни вокалисти и преподаватели. След дипломирането си, Нагуанда Нобълс започва кариерата си в Austin Lyric Opera. През 2005 дебютира в оперния театър на Пенсакола. Представя се с голям успех в постановка на операта "Вълшебната флейта" от Моцарт в Питсбъргската опера. Участвала е също в постановки на оперите в Дейтън, Стоктън, Атланта и в концерти с Берлинския радиохор и с Бостънския симфоничен оркестър под диригентството на Курт Мазур.

Бенджамин Полайт произхожда от Атланта (Джорджия). Певецът притежава уникален и красив басов тембър. Завършва Florida State University, след което участва в интензивна програма на Американския институт за музикално обучение (AIMS) в Грац, Австрия. Има много изяви със Симфоничния оркестър на Северозападна Флорида, Оперния хор на Атланта, както и с Atlanta Opera Company.

Билетите за концерта Soul Оf America са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България". Работно време на касата: понеделник – петък – 9.30-13.30; 15.00-19.00 ч.

Продажба онлайн - на www.ticketsbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички