Насекомикс на пролетно турне


Насекомикс на пролетно турне

4043

На 1 април Насекомикс стартират пролетното си турне, посветено на последния им албум "Великани и джуджета", а първият концерт на групата ще бъде в Bee Bop Café в Пловдив от 21.00 часа този петък.

Началото на обиколката съвпада с премиерата на "Каръци", който от 1 април тръгва по кината. Песента "Middle Finger Class" от актуалния диск на Насекомикс е част от саундтрака на филма на Ивайло Христов, а видеото към нея беше заснето от екипа на "Каръци" и включва кадри от самия филм.

Следващият град, в който Рони и компания ще зарадват публиката, е Русе. Концертът там е на 4 април от 21.00 часа в клуб Radio Station Hall, където преди години музикантите са гостували и още пазят страхотен спомен за срещата си с почитателите в дунавския град.

На 7 април групата се връща в София за задушевен концерт в Tell Me Bar, който също ще започне в 21.00 ч.

Както MySound.bg нееднократно писа, "Великани и джуджета" излезе през лятото на 2015. Голяма част от песните в него са записани на интересни природни места в България, които имат особен заряд и историите им са свързани с различни легенди или факти. Посланието, което Насекомикс кодират чрез тези записи сред природата, e свързано с нейната притегателна сила, която все по-рядко можем да усетим в забързаното си всекидневие. Затова Рони и момчетата от групата решават чрез музиката си да донесат природата в града и да доближат хората до енергията, която досегът с планината или морето ни носят.

След трите концерта в България, през май Насекомикс заминават за Люксембург, където ще представят албума си по покана на българския културен клуб "Гайда". От години "Гайда" се грижи за популяризирането на българската култура и изкуство в херцогството. Благодарение на екипа на клуба там вече са гостували някои от най-добрите ни театрални спектакли, както и множество музиканти, художници и артисти. Насекомикс ще свирят в едно от най-утвърдените места за културни срещи в Люксембург Ancien Cinéma във Вианден, на 27 май.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички