Трибют на Гумени глави в Mixtape 5


Трибют на Гумени глави в Mixtape 5

6275

Духът на Гумени глави ще оживее в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5 този петък, 1 април, възкресен от специалния гост DJ Dido D с подкрепата на FARS, Logo 5, Feel, Yoko и FARS, Logo 5, Feel, Yoko.  

Ще бъдат изпълнени най-култовите парчета на знаменитата олдскуул българска хип-хоп формация, интерпретирани от ярки артисти, представящи ню скуул генерацията на родната рап сцена.  DJ Dido D – един от най-колоритните членове на варненската  банда, ще изпълни хита "Даниела". Това е отлично известният диджей от Дийп Зоун (DJ Диян Solo). Вдъхновени от химните "Извинявай, скъпа", "Ще му разбия главата", "Лятото е супер", "Гуантанамера" и други, любезно ще се включат FARS, Logo 5, Feel, Yoko и Wosh MC, съпроводени от специално подготвените аранжименти и живо изпълнение на Ogi 23. Рап инструментали: Algoriddim. Плюс олдскуул рап селекция от Xonic.

ГУМЕНИ ГЛАВИ

В началото на 90-те, едни момчета от варненския квартал №41 носят широки тениски и смъкнати дънки, танцуват странни танци върху главите си и мнозина ги сочат с пръст. Вальо Кита и Мишо Шамара се събират в брейк-денс формацията Гумени глави, без да подозират, че впоследствие тя ще се превърне в една от най-успешните рап банди у нас. "Виновни" за утвърждаването на родната хип-хоп сцена, Гумени глави отварят напълно нова ниша за други рап изпълнители, сформират задължителните рап кланове и раждат изцяло ново субкултурно течение в България. През 1994 рапърите издават дебютния си албум "Квартал No 41", заради който стават най-продаваната българска рап група. Тя се радва на невиждани за времето си успехи –  скорострелно постигнати гигантски продажби и огромна фенбаза. Кратко след това обаче, обстоятелствата принуждават музикантите да се разделят. За радост на всички фенове само година по-късно се събират отново за албума "За повече пари", в който, освен Шамара и Кита, се изявява и DJ Dido D, чиито са миксовете и скречове в "Даниела", "Трета вежда" и "Гуантанамера".

Музикалното оформление на събитието в Mixtape 5 е поверено на Algoriddim, а специално заформените олдскуул рап инструментали ще пренесат присъстващите в далечната 1994. Върху тях с живо изпълнение ще се включат музикантите от Ogi 23, които ще изсвирят всичко в нов аранжимент.

FARS

Момчетата от "Младост", израснали с албума "Квартал No 41", впоследствие пречупили олдскуула във фънки хип-хоп ала ФАРС, ще изпълнят част от вдъхновенията си във вечерта на 1 април.

LOGO5

Logo 5 сами наричат стила си постмодернистичен манифест с елементи на неосведоменост, но критиците го определят като класически нестандартен хип-хоп. Представителите на нюскуул грамотния рап ще се "изкажат" по теми като "Бос на асфалта", "Ракия" и "Не се мисли за Брус Ли" и ще разрушат всеки мост между себе си и варненските "гамени", уверяват организаторите.

FEEL, YOKO и WOSH MC

Нашумели с пиперливия си език и невъздържано поведение, тримата са обещали да се "разклатим добре" в деня на шегата. Като притежатели на аудиокасетки с първите албуми на групата, и до ден днешен те обещават да докажат, че "Може да си грозен", но "Лятото е супер" и "Никой никъде не може да ги спре".


Събитието във Фейсбук на:

https://www.facebook.com/events/677691502373235/

Билети (8 лв./ 12 лв.) - в мрежата на Eventim

Политика за достъп на непълнолетни тук: http://on.fb.me/YDzVEe

Facebook: FB.com/MIXTAPE5
YT: https://goo.gl/0y3sBi
Instagram: https://www.instagram.com/clubmixtape5

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички