Започва фиестата Sofia Metal Fest 2016


Започва фиестата Sofia Metal Fest 2016

4615

Както MySound.bg извести, 8 април стана част от програмата на Sofia Metal Fest, а организаторите BGTSC обявиха, че в този ден на сцената ще се изяват групи от страната и региона, като за притежателите на двудневен билет и за тези на два единични -  за 9 и 10 април, входът ще е свободен. 

Фиестата е в зала "Универсиада".

Светльо & The Legends тържествено ще закрият програмата на 8 април. Добре познатата на феновете у нас формация ще поднесе своя специалитет от пънк-рок-метъл, подправен с етно-фолк и уестърн елементи. Групата се състои от музиканти, участвали в култови формации като Хиподил и Холера, дали тласък и изиграли важна роля във формирането на ъндърграунд сцената у нас още в края на 80-те на отминалият век. Основаната през 2007 банда има два албума - "Bulgarno" и "Iban". Към днешна дата тя е в състав: Светльо Хиподилски (вокали), Ники Добрев - Мъни (китара), Боби Рашков (бас), Петър Александров (барабани), Влади Митин (тромпет) и Иван Мечкаров (акордеон), които правят колаборации и с други доказали се музиканти.

Velian (на снимката) е сравнително млада формация, сформирана от Иван Иванов - вокали, Антонио Митов - бас,  Дилян Недев - китари, Велизар Болчев – ударни и Васил Симеонов – китари, добре познати музиканти сред тези, които се интересуват какво се случва на ъндърграунд сцената у нас. Групарите са известни от участието си в бандите Wartime, Progression и Fanagoria. Стилът на Velian е смес от пауър и мелодичен дет метъл, подправени с щипка готически романтизъм. Наскоро групата издаде и първото си EP "Fireflies".

An Theos е епик фолк метъл група от Румъния, създадена през пролетта на 2010. Основата на музиката и текстовете са от и за древните карпатски хора. През април 2013 година формацията издаде първия си макси сингъл "Chemarea Strabunilor" ("The Call Оf Тhe Ancients)". Дебютният албум се очаква тази година. Освен в родината си, групата се е изявявала в Италия, Чехия, Унгария и на сцената в Каварна миналата година.

Downslot е добре позната и обичана от родните фенове банда, сформирана през 2008. Пробивният ѝ дебют "God Is War" излезе през 2012, подкрепен със солидна обиколка и представяне в родните клубове. Вторият студиен диск се очаква наскоро. В момента групата е в състав: Илиян Шиклов – вокали и бас, Иван Делибалтов – китара, Васил Андонов – китара, Стоян Илиев - барабани. Те направиха много добро впечатление преди шоуто на Testament в София и на W:O:A Mettal Battle Bulgaria.

Anekdot е млада русенска траш метъл група, създадена от младежи на 7 декември 2012. От миналата година бандата участва в различни фестивали и конкурси за младежки рок групи в страната, където жури са уважавани български музиканти, продуценти и журналисти, печели призови места за авторска музика, включително и професионален запис на авторски песни. През май 2015 русенци взеха участие в W:O:A Mettal Battle Bulgaria, където се представиха много добре. В края на юни имаха три участия в рамките на по-малко от 12 часа: на 30 юни - "Дунав Рок Фест" в Русе с група Аналгин, по-късно същата вечер свириха в афиша на "Джулай Морнинг" в Тутракан, където си партнираха с Кен Хенсли от Uriah Heep, а на 1 юли удариха на "Джулай Морнинг" в Камен бряг, като там свириха още Б.Т.Р и Джон Лоутън. През септември 2015 младежите подгряваха легендите Nazareth на русенския Green Rock Fest.

Всяка от групите - български и чуждестранни, ще се представи на Sofia Metal Fest 2016 със специално за случая уникално шоу. Билети, в това число и еднодневни, все още може да закупите от www.eventim.bg и техните партньори в цялата страна. Цените са в зависимост от това как и кога искате да посетите събитието и варират от 15 до 140 лв. Касата на "Универсиада" ще бъде отворена от 16.00 до 20.00 часа без промяна в цените на пропуските.

Територията на залата е разделена на три основни зони, които ще работят с различен пропусквателен режим. Скарата, масите, пейките, чадърите и бара за напитки на откритата зона А, а и частично зона В ще работят от 14.00 до 00.00 часа през събота и неделя, а в петък - от 15.30 до 00.00 часа.

Режимът на работа на зона С, групите по дни, ред и часове на излизане:

8 април, петък

17.30 - Врати зона С
18.10 – 18.45 - Anekdot
19.00 – 19.45 - Downslot
20.00 – 20.45 - An Theos
21.10 – 22.00 - Velian
22.30 – 00:00 - Svetlio & The Legends

9 април, събота

16.30 - Врати зона С
17.10 – 17.45 - Saints 'N' Sinners
18.00 – 18. 45 - Wolfheart

19.00 – 20.15 - Tiamat
20.45 – 22.00 - Finntroll
22.30 – 00.00 - Paradise Lost

10 април, неделя

16.30 - Врати зона С
17.10 - Dirty Shirt
18.00 - Evil Invaders

19.00 - Battle Beast
20.30 - Powerwolf
22.30 - Kreator

Притежателите на редовни билети и пропуски влизат през входа от западната страна на сградата на откритата зона А, където ще се извършва не само контрол на билетите, а и поставянето на фестивалните гривни. Този вход ще е с допуск всяка вечер докато работи сцената. Всички журналисти и гости ще използват входа от южната страна на сградата (от към бул. "Шипченски проход") в интервала от 16.30 до 18.30 часа.

Както и преди, екипът на BGTSC декларира, че вярва в общата цел - по време на събитието да няма инциденти, а само положителни емоции! Затова и организаторите призовават всички посетители на фестивала да спазват неговите правила.

Билети, акредитации и покани:

Билетът е ценен. Пазете го и не го давайте на никой друг, освен на оторизирания персонал на входовете. Изгубен, неизползван или повреден билет не се възстановява. Местата не се фиксирани. Посетителите трябва да притежават редовен билет, акредитация или покана. Изключение от това са единствено деца до 7 години (включително), които ще бъдат допускани без билет, но с придружител, притежаващ редовен билет и 2 копия от акта за раждане на детето. Билетът, поканата и акредитациите не дават достъп до VIP-зоната, сервизните площи и служебните помещения. Няма да се допускат многократни влизания и излизания с един и същ билет, а излизането от мястото на провеждане на събитието в определения ден ще е окончателно.

Лица под 18 години:

Всички лица под 18 години влизат с придружител. Както на всички събития в България, малолетните и непълнолетни лица под 18-годишна възраст ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и попълнени от него два  броя декларации! Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ  редовен билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18-годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години!
ИЗТЕГЛИ ДВА БРОЯ ДЕКЛАРАЦИЯ
Единият екземпляр се оставя на охраната при влизане, а вторият остава в придружителя в случай, че бъде поискан за повторна проверка. Във връзка с мерките за сигурност и безопасност препоръчваме да носите и лични документи - копие на акт за раждане на детето, ако то е под 14 години или неговата лична карта, ако то вече е навършило тази възраст. Целта е удостоверяване на самоличността на детето и неговата възраст. За да избегнете това, може да представите предварително нотариално заверена декларация. На концерта няма да бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица под 18-годишна възраст без придружител. Мерките са съобразени със законодателните разпоредби в България.

Спешна медицинска помощ:

В случай на нужда, екип на спешна медицинска помощ ще бъде на ваше разположение. Ваша е отговорността да се грижите за себе си, децата или лицата, които придружавате, приятелите и хората около вас. Ако забележите нещо притеснително, моля, веднага потърсете съдействие от охраната и персонала на фестивала.

Животни няма да се допускат в зоната на събитието.

Забранено е внасянето на:
- храни и напитки;
- видеокамери, апарати със сменяем или многостепенен обектив;
- аудиозаписващи устройства;
- оръжие;
- всякакви остри и опасни предмети като ножове, чадъри и т.н.
- стъклени бутилки;
- преносимо лазерно оборудване;

Снимки и видео:

Забранено е снимането на артистите от неоторизирани за това лица. Забранява се използването на светкавица по какъвто и да е повод в това число и от оторизираните да заснемат артистите и шоуто лица. Фестивалът може да бъде заснет. Общите площи ще бъдат заснети с цел сигурност. С влизането си на мястото на провеждане на концерта, посетителите дават съгласие за тяхното заснемане.

Алкохол , опиати, наркотични вещества и пушене:

Внасянето на алкохол, опиати и наркотични вещества на територията на концерта е забранено. Посетители с неадекватно поведение няма да бъдат  допускани в зоната и няма да им бъде възвърната стойността на билета.
На лица под 18 години алкохол няма да се продава.

АБСОЛЮТНО Е ЗАБРАНЕНО ПУШЕНЕТО ИЗВЪН СПЕЦИАЛНО ИЗГРАДЕНАТА ЗА ЦЕЛТА ЗОНА А пред залата. ЛИЦАТА, НАРУШИЛИ ЗАБРАНАТА, ЩЕ БЪДАТ ИЗВЕЖДАНИ БЕЗ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПАРИТЕ ЗА БИЛЕТА! Моля, сигнализирайте охраната или персонала на концерта!

Изхвърляйте боклуците на определеното за тях място. Пазете и не замърсявайте.

Антисоциално поведение:

Всеки, който проявява агресивно и антисоциално поведение, ще бъде изведен извън зоната на фестивала, без възможност за връщане на парите за билета. Моля, сигнализирайте за такова поведение на нашия екип. Всеки има правото да се забавлява в безопасна обстановка.

Голяма част от изпълнителите ще се движат и могат да бъдат срещнати в общите зони и щанда за мърч на събитието. Бъдете любезни, не ги "нападайте" или заслепявайте със светкавици!

Телевизионен спот на Sofia Metal Fest 2016: https://www.youtube.com/watch?v=eyzVkHjP60I

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички