Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември
София избира своята песен за 2023 година. ХIII-тото издание на международния фестивал за поп и рок "София" подкрепя българската музика и общественозначими каузи

Балканска треска с Теодосий Спасов


Балканска треска с Теодосий Спасов

4857

Грандиозният концерт "Балканска треска" на световноизвестния с нестандартните си музикални предпочитания диригент Кристиян Ярви ще събере виртуозния кавалджия Теодосий Спасов, китаристите Влатко Стефановски (в средата на снимката), Мирослав Тадич и музиканти от Симфоничния оркестър и от Смесения хор на БНР от 20.00 часа на сцената в зала 1 в НДК на 11 май.

Единственият по рода си музикален проект на Ярви ще открие тазгодишното издание на Салона на изкуствата. За първи път у нас публиката ще чуе на живо невероятно съчетание от различни стилове от под диригентството на Кристиян Ярви. Един от най-иновативните диригенти на ХХI век, с над 60 албума, той непрекъснато обогатява своята програма, изпълнявайки често в един концерт както класическа музика, така и рок и джаз парчета.

След концерт с Горан Брегович, Кристиян открива колко емоционална е балканската музика. С помощта на майсторите Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Мирослав Тадич създава този проект, съчетаващ духа на балканските ритми, влиянието на циганската музика и клезмер, на джаза и хип-хопа в съпровод на симфоничен оркестър.

Събитието е с особена стойност и заради това, че иноваторът-диригент, покорил най-големите световни сцени, се изправя пред българска публика за първи път.

Билети на цени от 15 лв., 20, 25, 30, 35 и 40 лв. (10 лв. за ученици, студенти и пенсионери) са в продажба на касите на Билетен център - НДК.

Събитието е част от календара на културните събития на Столична община 2016.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички