Egypt и Muddy: Тежко-звукова промишленост в София


Egypt и Muddy: Тежко-звукова промишленост в София

3635

Стоунър сезонът продължи на българска почва с концерта на Muddy и Egypt - без пропуски в представянията на тежко-звуковата промишленост от страната и чужбина.

Muddy е софийски слъдж ад, който се изсипа в Mixtape 5, за да събори клуба на 8 май. Столичната банда не е за хора със слаби нерви, а трипът им определено е ръбат. Здравите, протяжни мелодии звучат като буреносни облаци, родени в мрачна, сива пустиня, които бавно настъпват, а техен саундтрак са дяволски крясъци, рев и мощ, за които никой не е подготвен.

Egypt пък е като скъсан учебник за това как тази музика се е правила с десетилетия. Триото притежава чиста проба отработен американски звук, който по традиция принадлежи на дългокоси психопати с китари, които не изглеждат като да пият вода и също така звучи музиката им. Саундът на Egypt е суров като пустошта на Северна Дакота, протяжен като вълчи вой и въздействащ в най-добрите традиции на рок музиката. На живо бандата звучи дори по-грубо, отколкото на запис, както и поне десет пъти по-мощно. Тези пичове изглеждаха така, сякаш са дошли за малко, но впоследствие наистина успяха да изкривят сцената, заедно с главите на всички присъстващи.

С две думи, американците не са нещо ново под слънцето. Но пък са ярка част от една мощна приемственост, от която съвременната музика се нуждае, за да преоткрие себе си и да запази искрата си. Снимка: Цветелина Костова

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички