Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща, финалът е в столичния клуб Мixtape 5
Ищар и Горан Брегович хедлайн на фестивала South West в Благоевград. Първото издание на събитието е в парк "Македония" този уикенд
Часове до шоуто Led Zeppelin Symphonic в Пловдив
Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer
Gwendydd приключва Censored European Tour 2022 с концерт в София, открива втория ден на Wolf Fest – "Вълчата пътека" 2022
Вики Алмазиду се завръща в България за своя майсторски клас в Нов български университет
Пълната програма на Sofia Live Festival 2022
SoulBmoll анонсират трети албум с нов сингъл на живо в бар "Петък"
Годишни музикални награди 2022 на БГ Радио: отличниците
"Приказката P.I.F. невиДИМО" акустично в Joy Station
На гости "При Черепите". Скалпове ще свалят Fyeld, Hate Campaign, Взрив и Facepalm Death
Кристабел с нов албум и концерт в Sofia Live Club. Midnight Star

Psyence Rocket Fest 2016: Свежа глътка ъндърграунд


Psyence Rocket Fest 2016: Свежа глътка ъндърграунд

4179

Нещо чудесно и пролетно се мъти под повърхността в малката зала на Mixtape 5 на 13 и 14 май.

Psyence Rocket Fest 2016 е свежата глътка ъндърграунд, която човек може да си поеме тези дни. Фестът е колкото готин заради своята амбициозност, толкова и показателен за това, че сайкъделик рок сцената е малка, но реално съществуваща в България. Тя дори вече си има този фестивал, след който нашите Comasummer тръгват на балканско турне. И всичко това - част от свиренето и фенщината на една много истинска група от хора.

На 13 май The John & Space Rebel Gang до голяма степен бяха най-класическата банда. Момчетата имат заряд, създават подобаващо електрическо настроение, а звукът им определено черпи от най-лютите извори на рок музиката. Македонците са добра група за откриване, защото бързият ритъм и здравите рифове са най-добрата предпоставка за разгряване. Космическата група се изразява от още по-космически гласове, които правят вокала да звучи все едно пее от някоя друга орбита, докато по радиото тече добрият стар рок.

Doesn't Frogs със сигурност вече имат необходимата класа. Бийтовете, барабаните и китарата оформят психеделична картина на контролируем хаос и направо като нещо, което е звучало по врема на Сътворението. В България определено няма друга такава банда към момента. "Жабите" са изживяване сами по себе си, техният звук е настъпателен, безкомпромисен и несвършващ, а мелодиите - тайнствени, мрачни и предизвикващи. Може да се каже, че българската банда от първия ден на фестивала беше най-солидната на сцената в афиша на фестивала.
 
Psychedelic Trips To Death нямаха нужда от барабанист, защото бийтовете, китарата и басът им стигаха, за да представят себе си по най-добрия начин. Вокалът е ту призрачен, ту звучи като някой, който иска да се разкъса и избяга. Гръцката група беше най-експерименталната в първия ден на събитието, а музиката ѝ беше последното спасенеие за хората, останали дълго след полунощ в клуба. Гръцката школа си е сила, а Psychedelic Trips To Death - такъв трип, че след него си забравил какво ти се е случило. Останало е само смътното задоволство, че е факт.

Най-добрата новина е, че сайкъделик маратонът продължава.

Снимки  на Мартин Иванов - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички