Втора дата за Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов


Втора дата за Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов

3505

Втора дата за концерта на любимите български музиканти Веско ПантелеевЕшкенази (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано) бе обявена в програмата на "Европейския музикален фестивал" 2016.

Както е известно, повече от месец преди техния концерт в голямата зала "България" на 26 май, билетите бяха напълно изчерпани. По тази причина двамата изпълнители дадоха съгласието си да повторят концерта на 28 май от 11.30 ч. в камерна зала "България".

Забележителният музикален тандем ще представи новия си проект "В света на аржентинската музика" с танга на Астор Пиацола, Карлос Гардел и други автори.

"С много настроение, много желание и много любов подхождаме към тази програма", споделя пианистът Людмил Ангелов. "Винаги когато сме включвали такива пиеси в нашите концерти досега, те са посрещани от публиката с възторг. Именно затова решихме да направим този малко по-различен проект през 20-тия ни юбилеен сезон", допълва той. "Людмил е моторът в създаването на нашия репертоар - казва Веско Пантелеев – Ешкенази - той проявява интерес към музика, която се изпълнява рядко, и открива прекрасни творби, които да включим в концертите ни". Програмата "В света на аржентинската музика" комбинира най-популярните заглавия от творчеството на Пиацола с малко познати негови творби, които се отличават с изключителните си качества. Дуото подготвя транскрипции за цигулка и пиано на пиеси, създадени от аржентинския композитор за танго квартет. Тъй като традицията на тангото първоначално е била предимно вокална, Веско и Людмил адаптират за концерта и някои от известните песни в ритъма на танго, които се отличават с прочувствени текстове. Сред авторите се нареждат освен Карлос Гардел – един от големите певци и автори на танго, също Хуан Карлос Кобиан, Анхел Вийолдо и др.

Програмата "В света на аржентинската музика" бе записана за компактдиск, чиято официална премиера ще бъде по време на концертите през май.

Билети за концерта - в касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн на www.ticketsbg.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Интервю


Б.Т.Р. с нов сингъл Легенда и концерти в София и Варна през май

"Легенда" е последеният сингъл от албума "Невидими стени" на славната рок банда Б.Т.Р.Видеото, припомнящо...

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички