Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Siesta-та на колосите Miles Davis и Marcus Miller


Siesta-та на колосите Miles Davis и Marcus Miller

4386

Clair, американска акробатка и каскадьорка, се пробужда край самолетна писта в Испания, облечена в рокля, напоена с кръв, без да има спомен за случилото се с нея. Отчаяна да открие тайната за себе си, тя предприема пътешествие, по време на което се среща с бившия си любовник и треньор по акробатика точно преди той да се ожени за друга жена, намира странни нови приятели и непознати опасности, за да стигне до истината по шокиращ начин… 

Историята на Clair е заимствана от романа "Siesta" на Patrice Chaplin от режисьора Mary Lambert, която я представя в своя версия за едноименния филм, чиято премиера се състоя на 11 ноември 1987.

Преди това, близо година по-рано, продуцентът Gary Kurfist се обръща към Miles Davis c молба да му предостави правата на албума "Sketches Of Spain", или "Скици от Испания", за музикалния съпровод на филма "Siesta".

Miles отказва, но същевременно се обръща към Marcus Miller с предложение той да напише музиката за този филм. Двамата имат зад гърба си вече няколко съвместни проекта от 1981, в които Miles прилага за първи път синтезатори, семпли, дръм-ен-бейс елементи. Това личи особено подчертано в албума "Tutu", приет добре от слушателите и критиката, отличен с наградата Grammy за най-добро джаз инструментално изпълнение за 1986.
 
Miles дава кратки инструкции на Marcus: "Направи музиката в духа на "Sketches Of Spain", но вместо истинския оркестър на Gil Evans, ползвай електроника и семпли, добави акустични инструменти, а когато ти потрябва тромпет, дай ми знак".

Marcus Miller гради цялата музикална конструкция около солата на Miles и като продуцент кани за участие китаристите Earl Klugh и John Scofield, барабаниста Omar Hakim, флейтиста James Walker и Jason Miles за програмиране на синтезаторите.

Обърнете внимание и на още един факт: в цялата дискография на Miles Davis само трима са имали честта да бъдат посочени на обложката на плочите му наравно с него: Michel Legrand, Gil Evans и Marcus Miller.       

Албумът "Music From Siesta", или "Музика от "Сиеста" ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 4 юни, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички