Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Седмицата на Джаз форум Стара Загора 2016 започва с джаз за деца


Седмицата на Джаз форум Стара Загора 2016 започва с джаз за деца

5440

Децата от Стара Загора ще се забавляват в парка "Пети октомври" с програмата "Джаз за деца" от 11.00 ч. в три поредни дни -  6, 7 и 8 юни.

Изявата дава старт на фестивалната седмица на международния "Джаз форум Стара Загора", който тази година започва на 9 юни.

Киноманите могат да гледат прожекции на емблематични ленти, свързани с джаза, в Радио Стара Загора от 19.00 ч. Събитията са с вход свободен.

Както MySound.bg нееднократно писа, "Джаз за деца" е образователен проект, който дава възможност на хлапетата да се потопят в магията на джаза, да се запознаят с различните инструменти и да посвирят с професионални музиканти. Репертоарът включва популярни български и чуждестранни детски песни в джазов аранжимент, както и класически пиеси с участието на децата. Малките импровизатори могат да участват с пеене или инструменти, както и да свирят на различни перкусии, а за най-срамежливите се грижи специален вокален медиатор.

За любителите на киното предфестивалната програма на "Джаз форум Стара Загора" предлага кинолекторията "Музиката, която обединява". Неин автор и модератор е Цветомир Цанков – изтъкнат джаз певец, солист на Военния биг бенд Стара Загора.

Джазът е музика, обединяваща не само култури, но и творци и публика от различни точки на света. С мисия като тази никак не е случайно, че намира адекватно битие в седмото изкуство още с появата на звука в киното, но особено активно тя започва да звучи от големия екран през втората половина на ХХ век, обобщава Цветомир Цанков.

Прожекциите са в залата на Радио Стара Загора от 19.00 часа на 6, 7 и 8 юни.

Ще бъдат показани:
 
"Джаз в един летен ден" ("Jazz On A Summer's Day") - САЩ, 1960, реж. Бърт Стърн, Арам Авакян, с Луис Армстронг, Махалия Джаксън, Дайна Уошингтън, Анита О'Дей, Телониъс Мънк, Джери Мълиган, Джордж Шиъринг и др., 79 мин.

"54-та улица" ("Calle 54") - Испания/Франция/Италия, 2000, реж. Фернандо Труеба, с Чучо Валдес, Бебо Валдес, Елиън Елиас, Гато Барбиери, Пакито ди Ривера, Тито Пуенте, Мишел Камило и др., 106 мин.

"Фотоувеличение" ("Blow-Up") - Великобритания/Италия, 1966, реж. Микеланджело Антониони, с Дейвид Хемингс, Ванеса Редгрейв, Сара Майлс, Джейн Биркин и др., 111 мин.

Официалното отриване на петия международен "Джаз форум Стара Загора" е на откритата сцена сред античния комплекс "Августа Траяна" от 10.00 ч. на 9 юни.

Всички събития са с вход свободен. Фестивалът се организира от община Стара Загора и фондация "Джазтет" с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България", "Контур Глобал Марица Изток 3", "Булагро", хотел "Форум", хотел "Уникато" и ресторант "Музикато".

Още новини и информация за предстоящите събития търсете на сайта на фестивала http://jazzforumsz.com/jazzforum, както и на Фейсбук страницата https://www.facebook.com/JazzForumStaraZagora

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички