Foreigner в София: Oldies but goldies


Foreigner в София: Oldies but goldies

4053

Отгледан и захранен с рок-ен-рол човек не може да си позволи да не види една от най-емблематичните рок групи на всички времена - Foreigner.

Нищо не е в състояние да ме спре – нито дъждът, нито задръстването, още по-малко фактът, че е неделя и следващия ден трябва да се явя в офиса навреме.

След осемгодишно отсъствие от българската сцена, момчетата на Мик Джоунс се завръщат, за да ни разтопят. Този път в столичната "Арена Армеец". Звуковата им палитра е толкова пъстра и наситена с емоция, че както уж сме "Cold As Ice", така неусетно ставаме "Hot Blooded". Още една от красотите на този концерт е, че е без подгряваща група. Очакването на легендите е още по-силно - всеки път, когато чуем звук от сцената, се обръщаме с жадни за рок души и сърца.

Групата от трима американци и трима англичани е сформирана в Ню Йорк през 1976. Настоящето турне на формацията е по повод нейната 40-годишнина на сцена, а ние - за огромна радост!, станахме част от този юбилей и тази емоция.

Рок ветераните са по-точни от швейцарски часовник. Под звуците на интрото ("Magnetic Fields Part 1" на Jean Michelle-Jarre) момчетата се нареждат зад инструментите. Прожекторите осветяват музикантите, а публиката вече е в екстаз. Обявеният за 20.00 часа концерт започва ударно с прекрасния глас на Кели Хансен. "Добър вечер! Идваме при вас от далеч. Пътувахме от Швеция през Истанбул, за да стигнем тук. Защото вие сте най-големите рок-ен-рол-ъри в цяла Европа. Вие сте най-добрата публика! И искрено се извинявам, че не говоря на вашия език".

О, Кели, дори да не говориш български, ние, феновете, вледеем езика на твоята музика, на рока. И показваме, че знаем текстовете на:

1. Double Vision
2. Head Games
3. Cold As Ice
4. Waiting For A Girl Like You
5. That Was Yesterday
6. Dirty White Boy
7. Say You Will (акустично)
8. Feels Like The First Time
9. Urgent
10. Keyboard Solo/ Drum & Keyboard Solo/Drum Solo
11. Juke Box Hero
12. Long, Long Way From Home
13. I Want To Know What Love Is
14. Hot Blooded

С всяка следващата песен любовта на публиката изригва по-мощно, виковете стават по-силни. Достигат пик по време на "Feels Like The First Time" - първи сингъл на бандата от едноименния ѝ албум (1977), и едно от най-златните парчета, дело на феноменалния тандем Мик Джоунс - Лу Грам за периода 1977-1984. Малко по-късно новият фронтмен - Кели, призовава да прегърнем човека до себе си, за да споделим с него емоцията. Според обявения сетлист Foreigner трябва да си тръгнат след седмата песен и да се върнат за още 3 на бис. Любовта обаче е взаимна и надделява: групарите не само удвояват музикалния списък, но Крис Фрейзър (барабани) и Джоел Хоекстра (клавишни) вкарват в съспенса страхотни солови гигове. А Мик Джоунс ръси риф след риф...

След този концерт знам още по-добре какво е любовта и съм много по-гореща, нищо, че се озовах на шоуто леденостудена.

Въпреки лошото време, всичко около мен е песен и любов!

Снимка: Мартин Цанков

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички