South West Festival събра хиляди меломани в Благоевград
"Копаница-тропаница" на Оркестъра за народна музика на БНР на открита сцена
Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща, финалът е в столичния клуб Мixtape 5
Ищар и Горан Брегович хедлайн на фестивала South West в Благоевград. Първото издание на събитието е в парк "Македония" този уикенд
Часове до шоуто Led Zeppelin Symphonic в Пловдив
Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer
Gwendydd приключва Censored European Tour 2022 с концерт в София, открива втория ден на Wolf Fest – "Вълчата пътека" 2022
Вики Алмазиду се завръща в България за своя майсторски клас в Нов български университет
Пълната програма на Sofia Live Festival 2022
SoulBmoll анонсират трети албум с нов сингъл на живо в бар "Петък"
Годишни музикални награди 2022 на БГ Радио: отличниците
"Приказката P.I.F. невиДИМО" акустично в Joy Station

Загрей за концерта на Avantasia в Каварна


Загрей за концерта на Avantasia в Каварна

4061

Седмият албум на Avantasia в рамките на проекта на Tobias Sammet от германската пауър метъл група Edguy отново включва участието на звезден състав.

Това са певците Geoff Tate (екс-Queensryche), Dee Snider (Twisted Sister), Jorn Lande (eкс-Ark, eкс-Masterplan), Michael Kiske (Unisonic, екс-Helloween), Ronnie Atkins (Pretty Maids), Robert Mason (Warrant, Lynch Mob), Marco Hietala (Nightwish), Bob Catley (Magnum), Sharon Den Adele (Within Temptation) и Herbie Langhans (Beyond The Bridge), наред с китаристите Bruce Kulick (екс-Kiss, eкс-Meat Loaf), Sascha Paeth (eкс-Heaven's Gate) и Oliver Hartmann (eкс-At Vance), барабаниста Felix Bohnke (Edguy), а за оркестрациите отговаря Michael "Miro" Rodenberg.
 
Tobias Sammet разказва:

"През последните месеци прекарах много време в студиото в мазето на нашата къща, превърнах се в странен отшелник, който маниакално работи върху нещо тайно. Целта ми бе да представим нова глава в историята на Avantasia. Цялостната концепция е продължение на повествованието в албума ни "The Mystery Оf Time", или "Тайната на времето" (2013).

Става  дума за мегаломани учени, водени от човеконенавистен окултист, който иска да манипулира индивидуалното възприемане на времето привидно за изграждане на мостове между епохи, пространства и хора, но всъщност за да получи абсолютен контрол върху света. Главният герой е млад учен агностик, който се оказва пред дилема. Неговите морални ценности са от едната страна, научните му стремежи и осъществяването им за развитието и напредъка са от другата страна. По време на историята той все повече и повече се сблъсква с различни аспекти на духовността, с ускорението на времето и с въпроса за смисъла на живота.

Фабулата на албума проследява пътуването на главния герой с групата учени, които на пръв поглед се стремят да направят света по-добро място за живеене. Нашият герой обаче разбира, че чрез уеднаквяване възприятията на хората може да се постигне тотален контрол върху тях. Всяка песен от албума представлява различна спирка от неговото пътуване. Това е пътуване, където той търси отговори за някои въпроси за собственото си съществуване и което оставя своя отпечатък върху философските му възгледи. В нашия свят битуват доста спорни идеали, които зависят от вашата житейска философия, и затова могат да бъдат не само различни, но и противоположни.

Заглавието на албума "Призрачни светлини" намеква за опитите да ни бъде отвлечено вниманието, подлагайки ни на кръстосан огън по пътя на търсене на онова, което наистина искаме от живота. Оставих отворен края на историята, така че хората да могат да размишляват върху нещата, които се случват в нея. Всеки може да ги тълкува според собствените си нагласи".

"Ghostlights" ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 25 юни, след новините от 21.00 ч.

Парчета от него ще прозвучат на живо по време на тазгодишното издание на "Каварна Рок Фест", където дружината на Tobias Sammet ще удари хедлайн във втората вечер - 3 юли.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички