Скорпиънс ще ударят с барабаниста Мики Дий (Моторхед) в София


Скорпиънс ще ударят с барабаниста Мики Дий (Моторхед) в София

5684

Поради здравословни причини барабанистът на Скорпиънс (Scorpions) Джеймс Котак  (James Kottak) не може да свири с колегите си у нас, а на негово място родните меломани ще видят дръмъра на Моторхед (Motörhead) - Мики Дий (Mikkey Dee), известиха от "София Мюзик Ентърпрайсис".

Както MySound.bg многократно писа, именно те организират концерта на великата група в столичната зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 17 юли, неделя. Култовите рокаджии обещават уникално изживяване за хилядите си фенове у нас, подплатено с впечатляваща мултимедия, огромни видеоекрани и прожектори. Естествено, ще прозвучат и хитове, сред които "Still Loving You", "Rock You Like А Hurricane", "Holiday" и "Wind Оf Change".

Мики Дий се присъединява към Моторхед през 1992. Той е много известен и уважаван музикант в рок и метъл средите. Свирил още с King Diamond, Helloween и Thin Lizzy, той впечатлява с уникалните сола, а истинската му стихия са концертните изяви. Именно Мики обяви края на Моторхед след смъртта на вокалиста Леми Килмистър. "Той беше Моторхед. Няма да правим повече турнета или нещо друго. Няма да записваме повече. Марката обаче оцелява, а Леми продължава да живее в сърцата на всички", заяви барабанистът. Клаус Майне от Скорпиънс споделя, че въпреки липсата на Котак, е убеден в таланта на Дий и българските фенове могат да очакват разтърсващо шоу.

Грандиозното турне, с което немските групари отбелязват своя половинвековен юбилей, предизвика възторжени отзиви в САЩ и Мексико и вече покорява публиката в Европа. Рудолф Шенкер и компания ще представят взривяващото си шоу в няколко държави на континента до края на лятото, наесен ще превземат Южна Америка и Азия, за да финишират обиколката в края на годината с няколко концерта в родината си.

Групата е продала над 100 милиона албума и е изнесла над 5 000 концерта в повече от 80 страни. Великолепната петорка планираше да сложи край на кариерата си през 2012 с поредица концерти, но това така и не се случи. По време на обявеното като прощално турне китаристът и основател Рудолф Шенкер призна, че е бил удивен от огромното количество нови фенове на възраст между 19 и 28 години, които са неизменно в публиката. Това мотивира бандата да продължи с изявите си и дори да запише нов албум - "Return Тo Forever", песни от който звучат и на обиколката по повод 50-годишнината на Скорпиънс.

Входовете на "Арена Армеец" ще бъдат отворени в 18.30 ч. Няма да има подгряващи изпълнители. Малко след 20.00 ч. започва шоуто на знаменитите гости, което ще продължи около два часа. Музикантите пристигат у нас в ранните часове на 17 юли, веднага след изявата си в Букурещ.

Ограничени брой билети на цени от 50 до 120 лв. все още могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички