Новият албум на Металика излиза на 18 ноември


Новият албум на Металика излиза на 18 ноември

5290

18 ноември е официалната дата, на която ще се появи дългоочакваният нов албум на Металика (Metallica), съобщиха самите музиканти.

Десетата студийна творба на митичната банда ще носи името "Hardwired ... Тo Self-Destruct". Тя бе анонсирана с пилотния сингъл "Hardwired" и видеото към него.

Проектът, съдържащ 12 песни, ще се появи в различни формати: два диска с продължителност около 80 минути, винилови плочи и дигитален. Ще има и луксозна версия, комбинираща горните, с литографии и значки. Записът бе огласен от официалния говорител на знаменитата група - басиста Ларс Улрих (Lars Ulrich), и басиста Робърт Трухильо (Robert Trujillo), с включване на живо от студиото в Сан Франциско. "Знаем, че това отне много време, но днес сме горди да го представим. Всъщност албумът още не е довършен. Ще бъде готов до една-две седмици", поясни дръмърът. В края на миналата година музикантите публикуваха клип на сайта на своя фен клуб, показващ как певецът Джеймс Хетфийлд  (James Hetfield) прави студиен запис на няколко секунди от здрав китарен риф за нов трак; няколко месеца по-късно барабанистът потвърди работния процес пред списание "Ролинг Стоун", че "бачкат здраво в студиото по новия албум".

"Hardwired" е продуциран от Грег Фиделман (Greg Fidelman), който стои и зад предишния диск на Гневния квартет - двойноплатинения "Death Magnetic" (2008), Ларс и фронтмена Джеймс Хетфийлд, а не от Рик Рубин (Rick Rubin), както бе обявено в началото. "Джеймс има множество идеи за всяка една песен. Засега не мога да кажа кога ще приключим със записите, нито кога ще излезе албумът. Нека първо видим как ще потръгнат нещата", каза Ларс тогава. "Ако "Death Magnetic" беше логично продължение на "…And Justice For All", следващият ни пък ще бъде по-тежък от "Black Album", по-грууви от парчетата през 90-е", поясни пред списание "Ролинг Стоун" китаристът Кърк Хамет (Kirk Hammett). "Когато хората говорят за старите ни изпълнения, имат предвид именно ...Justice. Следващият ни диск ще бъде с по-кратки парчета - като 5-минутното "Harvester Of Sorrow" например. Вече мисля по-кратко и концентрирано", обоснова смяната на "курса" китарният ас.

Действително, едноименното парче от задаващия се диск е 3 минути и 18 секунди - необичаeн тайминг за групата напоследък, но е твърде вероятно да въодушеви почитателите на прочутата американската четворка, тъй като е бързо и припомня нейните яки траш корени от времето на класиката "Kill Em All" (1983), съчетани със саунда на "Death Magnetic", твърди критиката.

Както MySound.bg писа, за следващ проект на Металика се заговори няколко месеца след появата на албума "Lulu" през 2011, записан съвместно с Лу Рийд (Lou Reed). Джеймс Хетфийлд и Ко. пуснаха EP-то "Beyond Magnetic", 4 изпълнения, невключени в "Dеath Magnetic", същата година.

Албумите на групата са продадени в над 110 милиона екземпляра.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички