Нелегални лекарства причинили смъртта на Принс


Нелегални лекарства причинили смъртта на Принс

4796

Хапчета с неотговарящи на съдържанието си етикети са били иззети от дома на Принс след смъртта му от свръхдоза фентанил.

Музикантът, който внезапно почина на 21 април, не е имал рецепти за контролирани субстанции в щата Минесота 12 месеца преди кончината си. Pазследването се опитва да установи как е погълнал фентанила, който не му е бил предписан от лекар.

В дома му медикаментът е открит под фомата на хапчета, но с етикет хидрокодон, предадоха световните агенции, позовавайки се на анонимни източници от полицията. Иззетите от имението на Принс "Пейсли парк" хапове били маскирани като други лекарства. Дражета били открити в опаковки от аспирин и витамини в куфар, в дрешника му и в пътни чанти от плат.

Според адвокати на близките на Принс преди смъртта си той е бил пристрастен към лекарството Percocet. Ден преди да почине, в дома му е бил извикан експерт по пристрастявания към медикаменти, който е трябвало да подложи звездата на лечение. До този момент на разледването са били анализирани хапчета от 20 различни шишенца. Според анонимен източник в къщата са били открити и болкоуспояващи с рецепта, предписани обаче на друго - неизвестно засега, име.  Звездата се е срещал с доктор Майкъл Тод Шуленберг, на 7 април и отново на 20 април - в деня преди да се спомине. Макар лекарят да е бил разпитван от детективите, той не  е обвинен в нищо. Че знаменитият музикант е трябвало да се види в деня на смъртта си със специалист по пристрастявания, наведе някои от разследващите на заключението, че Принс просто не е знаел какво приема, когато почина на 57.     
 Следователите обаче потвърдиха, че през последната година преди кончината на артиста никой от неговите лекари не му е изписвал фентанол, чието разпространение се следи строго на федерално ниво. Те смятат, че Принс се е сдобил с него нелегално.

Аналгетикът фентанил (Phentanylum) е сред най-мощните синтезирани досега съединения за обезболяване - има 100 пъти по-силен ефект от морфина, но с краткотрайно действие около 30 минути. Медикаментът, който се продава само по рецепта, но върви и на черния пазар в САЩ, е отговорен за епидемия от свръхдози. Той е най-силният съществуващ наркотик, 50 пъти по-мощен от хероина, уточнява "Ройтерс".

Фентанил (Phentanylum) е аналгетик. Едно от най-мощните синтезирани досега съединения за обезболяване - има 100 пъти по-силен аналгетичен ефект от морфина, но с краткотрайно действие - около половин час.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички