Макс и Игор Кавалера с култовата тава Roots на Сепултура в София


Макс и Игор Кавалера с култовата тава Roots на Сепултура в София

5441

Емблематичните братя Макс и Игор Кавалера възраждат легендарния албум "Roots" на бразилската метъл институция Sepultura.

Титаните ще ударят по покана на М.Е. Music в столичната зала "Универсиада" от 20.00 ч. на 15 ноември (вторник). Заедно с Макс и Игор в проекта участват музикантите от Cavalera Conspiracy  -  китаристът Марк Ризо и басистът Джони Чоу. Българската публика ще чуе знаменателния проект "Roots" на живо от край до край.

"Метъл фенове по цял свят, моментът настъпи! - обяви Макс Кавалера -  Преди 20 години ние издадохме "Roots" и променихме лицето на метъла завинаги. Сега се връщаме към корените си, за да покажем на всички магията и вдъхновението на "Roots" на живо. Не можете да пропуснете "Return To Roots" 2016!". "Изключително съм горд да свиря "Roots" отново и да покажем на целия свят, че след 20 години тази музика все още събужда същата емоция, както през 1996! Отново ще се качим на сцената, за да пометем всичко живо по пътя си!", добавя Игор.

През настоящата година се навършват 2 десетилетия от издаването на "Roots" – безспорно най-знаковият албум на Sepultura. Запис, който бележи апогея на бандата и се запечатва в световната траш история като истинска класика. Двете ключви имена в групата  - братята Макс и Игор Кавалера, ще отбележат юбилея на легендарната тава с голямо турне - "Return To Roots" 2016, което стартира преди броени дни в Лас Вегас и ще премине през цяла Северна Америка, както и през нашата страна.

"Roots" бележи динамична промяна в кариерата на Sepultura. Групарите предизвикват истинска революция в траша като черпят вдъхновение от традиционната етно музика на своята родна Бразилия. Наред с титулярите от Sepultura, в албума участват култови имена: дългогодишният барабанист на Korn Давид Силверия и харизматичните вокалисти Джонатан Дейвис (Korn) и Майк Патън (Faith No More). Експериментът се увенчава с грандиозен успех и налага Sepultura като може би най-отличителната тежка банда на 90-те. Тавата се продава в над 2 милиона копия по целия свят и се превръща в едно от най - емблематичните музикални произведения в световната история на траш направлението.

Билети за концерта в София - чрез мрежата на "Тикетпро" в цялата страна, бензиностанции OMV и онлайн на www.ticketpro.bg.

- Промоционална цена, актуална до 25 септември включително - 40 лв.

- Редовна цена от 26 септември до деня на концерта – 50 лв.

- Цена в деня на концерта (15 ноември) - 60 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички