Четири представления на Varekai от Cirque Du Soleil в София


Четири представления на Varekai от Cirque Du Soleil в София

3728

Cirque Du Soleil ще гостува с новото си шоу Varekai по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" в столичната зала "Арена Армеец" на 26, 27 и 28 май 2017 както следва:

Ден    Начален час
26 май, петък, 20.00 часа
27 май, събота,  16.30 часа и 20.00 часа
28 май, неделя, 17.00 часа

При основаването си през 1984 Cirque Du Soleil наброява 20 артисти. Днес трупата, състояща се вече от 4 000 души, от които 1 300 от 50 държави, е безспорно най-популярната в света циркова компания, представяща висококачествено изпълнение чрез над 20 оригинални спектакли, сред които Michael Jackson ONE, The Beathles LOVE, Kooza, Totem и други.

Cirque Du Soleil е зарадвал повече от 160 милиона души в близо 400 града в над 60 държави на всички континенти. Трупата е носител на редица престижни награди, сред които Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, Gemeaux, Felix и Rose d’Or de Montreux.

Varekai според критиците е един от най-популярните спектакли на Cirque Du Soleil. Той пресъздава мита за Икар, с пищни костюми, оригинална музика на живо, главозамайващ декор и смайваща хореография. Резултатът е неповторимо съчетание от акробатични умения, сила и бързина, комбинирани с елегантно и ефирно изпълнение.

Думата Varekai (произнася се "варейкай") означава "където и да е" на езика на циганите – вечните пътешественици. Тази продукция отдава почит на древните и редки циркови традиции, на номадската душа, както и на неугасимата страст на тези, чиято съдба постоянно ги влече на пътя, водещ към Varekai. Вдън гори, на върха на един вулкан, съществува  необикновен свят, в който всичко е възможно. Свят, наречен Varekai.

От небето се спуска самотен млад мъж и така започва историята за Varekai. Озовал се сред сенките на магическа гора в калейдоскопичен свят, изпълнен с фантастични създания, той се впуска в приключения, едновременно абсурдни и невероятни. На този ден, на края на времето, в това място на чисти и неподправени възможности, започва магията на преоткрития живот и новооткрити чудеса, свързани с тайните на света и ума.

Създател и режисьор на спектакъла е Доминик Шампейн, работил по няколко популярни продукции на Cirque Du Soleil, а уникалните костюми са дело на прочутата дизайнерка Ейко Ишиока, носителка на "Оскар" за култовия филм "Дракула" на Франсис Форд Копола.  

Трупата е омагьосала над 10 милиона зрители в 130 града в 23 държави. През 2014 Varekai започва ново световно турне в големи арени с огромна продукция – 25 тира, включваща 50 акробати и музиканти от 19 държави. За огромна радост, обиколката ще премине и през нашата страна.

Медиите за Varekai:

"Varekai комбинира спектакъл и завладяваща история, за да създаде истинска магия!" – Entertainment Weekly

"Ще ви се иска да се завърнете в света на Varekai отново и отново!" –
Los Angeles Times

Билети за спектакъла на цени от 60 лв. до 120 лв. могат да бъдат закупени в мрежите на "Тикетпро" и "Иветним", както и онлайн на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg.

Всяко от шоутата в "Арена Армеец" ще бъде с лимитиран капацитет до 4 500 души.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички