Harmasar на живо в Бургас с подкрепата на Vrani Volosa


Harmasar на живо в Бургас с подкрепата на Vrani Volosa

4775

Молдовската езическа фолк-метъл шайка Harmasar ще гостува за своя първи концерт в България, който ще се състои в Бургас на 29 септември.

Домакин на събитието е всеизвестният "Бар без име" в сградата на Бургаската опера, а в подкрепа на своите бойни другари на сцената ще излязат Vrani Volosa с кратък загряващ сет. Стартът е предвиден за 21:00 ч., а билети могат да се закупят на входа на клуба срещу 10 лева.

Harmasar е паган/фолк метъл група от Кишинев, Молдова, сформирана през  2013. Саундът на бандата яростно-енергичен фолк-метъл, повлиян от Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie, Amon Amarth, Arkona и Bucovina. Както повечето от най-добрите изпълнители в този жанр, молдовците също черпят своето вдъхновение от историята, митовете, легендите и народната култура на своята страна.

Музикантите са изработили свое собствено уникално звучене благодарение на страхотното присъствие на фронтмена-китарист Maxim Miller, весело-ритмичната панова свирка на талантливия флейтист Pavel Ungureanu и в добавка към това сценичната приказка става по-истинска благодарение на молдовските национални носии, в които се обличат музикантите.

Harmasar изпълняват списък от авторски песни, вдъхновени от историята – "Vaslui 1475", "Daoi" и "Natiunea", наред с тях френетични траш-версии на известни молдовски народни песни като "Ciuleandra" и "Basmaluta", a oт време на време - кавърверсии на хита на Phoenix "Andrei Popa" и "Mestecanis" на Bucovina.

След прекрасното им представлениe на фестивала Rock’n’Iasi Open Air, където свириха преди немските паган блекове Finsterforst и молдовските им сънародници Infected Rain, Harmasar направиха кратко турне в Румъния. То включваше фестивални участия на Zuia Basarabiei в Тимишоара и на Maris Fest в Търгу Муреш, както самостоятелни концерти в Букурещ и Яш.

Наскоро излезе и дебютния албум на Harmasar – "Din Pamant" ("От земята"), наличен на компактдиск и за даунлоуд.

Датите на настоящото турне на Harmasar:

29 септември – Бургас, "Бар без име", с Vrani Volosa
30 септември – Русе, Legacy Club, със Santa Sangre (Италия)
1 октомври – Букурещ, Fabrica Club, с Bucovina, An Theos и Recursive Delusion

Линкове към видеоклипове от концертните изпълнения на Harmasar:

https://www.youtube.com/watch?v=md4gUxpojmM
https://www.youtube.com/watch?v=dhucMcBU4uA

Vrani Volosa от Бургас ще открият събитието с кратък сет от познати парчета от двата си албума - "Where The Heart Burns" и "Heresy".  Групата подготвя трети дългосвирещ запис, посветен на морето, с името "Amongst The Loneliest Of Waves".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички