Систъм Ъф А Даун ще правят виртуално турне


Систъм Ъф А Даун ще правят виртуално турне

6670

Серж Танкиян, фронтмен на Систем Ъф А Даун, планира виртуално турне с групата, в името на намаляването на въглеродните емисии.

„Идеята от доста време ми се върти в главата – признава той пред "Билборд" – Звучи откачено, но обмислям да направим вирутално турне."

"Вече разполагаме с технология, която да прожектира наши триизмерни изображения и така ще намалим нуждата от пътуване, използване на бензин и замърсяване", анонсира музикантът.

„Това ще отвори нова глава в правенето на турнета: концертите няма да са ограничени само до зали, барове и клубове. Разходи за траспорт няма да има, така че и групи с нисък бюджет ще могат да си позволят турнета, а и билетите ще струват чувствително по-малко”, продължава той. 

Танкиян е напред с материала, тъй като обвързва зелената кауза с тази на бедността и социалната етика.

Заедно с Том Морело от Рейдж Ъгейнст Дъ Машийн са основатели на „Оста на справедливостта”, чиято цел е да обедини музикантите и техните фенове в търсенето на мир, справедливост, човешки права и етика.

Танкиян е съгласен, че в манифестирането на екологичните каузи има и много лицемерие.

Самият той предвожда група, продала над 10 милиона диска, опаковани в пластмаса, за чието транспортиране е изразходвано много гориво.

"Дори материалите, които би трябвало да са екологични, могат да причинят щети на бедните общества. Производството на биогорива например изяжда обработваемите площи, които иначе щяха да се използват за отглеждането на храна”, обобщава той.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Deadscape - "Of The Deepest Shade"

Видео


Албуми


Deadscape - "Of The Deepest Shade"

"Of The Deepest Shade" e дебютният дългосвирещ албум на българската мелодична дет метъл банда Deadscape.Дискът...

Най-четени новини


виж всички