Comasummer на турне в България и по света


Comasummer на турне в България и по света

3652

Софийската сайкъделик-гараж рок група Comasummer стартира своето второ турне в страната и чужбина на 18 ноември, непосредствено преди да започне записите на следващия си албум, който се очаква да бъде издаден през 2017.

Този път към тях се присъединява гръцката гараж-пънк банда Nerrves. Десетдневната обиколка е организирана изцяло от музикантите и обхваща градове в България, Сърбия, Унгария и Гърция.

Графикът:

18 ноември – София, БългарияMixtape 5, B-Side
19 ноември – Пловдив, БългарияVoid
20 ноември – Ниш, СърбияFeedback
21 ноември – Белград, СърбияElektropionir
22 ноември – Зигед, Унгария Grand Café Várkert
23 ноември – Печ, Унгария Pécsi Est Café
24 ноември – Зайчар, СърбияOmladinskicentar Zaječar
25 ноември – Солун, Гърция Υπόγειο
26 ноември – Серес, ГърцияΣτοΚλειδίτου ΦΑ

Comasummer е създадена в началото на 2014 в София. Музикантите смесват Psych, Garage, Desert Rock и Shoegaze елементи,за да създадат звукова амалгама, която остава в съзнанието на слушателите. Дебютният албум "Out Of The Sun" е издаден в края на 2015 от американския лейбъл Custom Made Music. Той получава позитивна критика в страната и чужбина и заема челни места в специализирани класации в Англия, САЩ, Чили и Русия. Групата е споделяла сцена с The Shivas, Whereswilder, The Noise Figures, Temple Of The Smoke и множество български музиканти. Турнето с Nerrves е третото представяне на Comasummer извън България, след концертите в Македония с The Black Swells и балканската обиколка с Whereswilder тази пролет. В момента групата е в състав: Пламен Печин, Николай Каракехайов, Владимир Лалов, Десислава Петкова и Иван Шентов.

https://www.youtube.com/watch?v=OuGfJ8k4o80

Официална страница на Comasummer: https://www.facebook.com/comasummer
Музика и мърчандайз: https://comasummer.bandcamp.com/
Видеоканал: https://www.youtube.com/channel/UCfIGXyyR4BuuI-DaRAaZ-Qw

Nerrves e гараж-пънк група, създадена през 2013 в Атина, Гърция. Бандата започва като трио, състоящо се от Jox, Stevum и NickDi, а по-късно към тях се присъединява Jiomy на електрически орган. Чрез инструменталите си те споделят своята любов към американските ъндърграунд музиканти от 80-те, както и към новата вълна на гаражния рок и пънк, докато вокалните им партии са вдъхновени от съвременното течение Neo-Psychedelia. Съставът е  делил сцена с банди като Heaters, Spectres и Parquet Courts, както и с множество от гръцките си колеги. Техният дебют- EP-то "Pest", излиза на 7-инчов винил през 2014. Албумът е продуциран от John Vulgaris от Bazooka в студио Dia de Los Muertos Recordings. В момента работят над нов албум. Настоящата им обиколка с Comasummer е първото турне на Nerrves извън Гърция, а концертът в София - техният дебют пред чуждестранна публика. Това е една от малкото групи, които може да видите в България, чиито вокали са поети изцяло от барабаниста.

https://www.youtube.com/watch?v=_c8dnnjU-EU

Официална страница на Nerrves: https://www.facebook.com/nerrves
Видео канал: https://www.youtube.com/channel/UCy4V8x34PP6EzCMQ-p2H7vg
Музика: https://soundcloud.com/nerrves

Събитията във Фейсбук:
За концерта в София: https://www.facebook.com/events/327475640953276/
За концерта в Пловдив: https://www.facebook.com/events/195953897517862

След лайв изпълненията на групите в София и Пловдив, двете вечери ще продължат с рок-ен-рол селекция от екипа на Rocket Psyence -  колектив от музиканти и диджеи, създаден в София миналата година.

Стартирал като проект на Пламен (Comasummer), Мартин (Doesn’t Frogs) и Владимир (Comasummer), колективът реализира концертите Rocket Psyence Night и промото на "Out Оf Тhe Sun" на Comasummer, а през пролетта на 2016 идеята прераства в Rocket Psyence Fest с участие на български и чуждестранни имена. Турнето на Comasummer и Nerrves, както и серията от диджейски партита в бар "Ателието" и други столични заведения, на които може би сте попадали през последните месеци, са изцяло DIY инициативи на Rocket Psyence.

Официална страница на Rocket Psyence:

https://www.facebook.com/RocketPsyence

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички