WeFunk Radio на 20 години


WeFunk Radio на 20 години

4646

17 ноември е датата, на която в популярния столичен клуб Mixtape 5 ще звучи фънк, хип-хоп и соул за душата по случай един сериозен юбилей – 20-годишнината на емблематичното WeFunk Radio.

Празненството се очертава да е повече от обещаващо, защото в него ще се включат DJ Static и Professor Groove, основатели и продуценти на WeFunkRadio, създатели на характерна култура в съвременната музикална история. Редом с тях на сцената ще излязат диджеите Kid Otherz, Xonic и бандата Dayo да сглобят музикален пъзел за ценители.

WeFunk Radio (a.k.a DJ Static & Professor Groove) е от онези музикантски платформи, които съвсем буквално могат да те докарат до душевен оргазъм, категорични са феновете. Седмичното радиопредаване е основано и продуцирано вече 20 години от Professor Groove и DJ Static.  Директно от Монреал, още от първото им излъчване през 96-та, те внимателно подбират най-доброто от хип-хоп, фънк и соул музиката. На 17 ноември ветераните обещават пътешествие до корените на хип-хопа, преминавайки през динамичната история на уличната музика, чак до настоящето и бъдещето, заедно с богатството на фънка, джаза и соул звученето.

За да настроят публиката на правилната честота, първи на сцената ще се качат музикантите  Dayo в състав: Божидар Василев (TromBobby) – тромбон, Михаил Филипов – клавишни, Евден Димитров – бас, Васил Вутев (Soulization) – барабани и DJ Rawland. Със своя иновативен и смел поглед върху музиката, те създават нетрадиционно звучене. Бандата често комбинира програмирани бийтове в различни стилове с живи инструменти, което прави всяко от живите ѝ участия уникално и неповторимо.

В афиша на събитието ще се изявят още Criteria (Fruit Sessions) и Selector Stazz (a.k.a. Kid Otherz), готови да покажат на публиката, че ъндърграунд хип-хоп-ът, примесен с фънк и джаз,  и 70-те са живи и витаят във въздуха. Музикалната селекция е изключително прецизна – в нея са както Brand New Heavies, Digable Planets и Andrro Makk, така и музика от лейбълите на Blue Note, Ninja Tune, TruThoughts, Home Tapes, Rhymesayers, Anticon и други.

Освен DJ Static и Professor Groove, в A-Side ще върти и DJ Xonic. 7 години зад пулта, един от радетелите на софийската (и не само) сцена, е с преференции към хип-хопа и фънка. Той едно от главните имена зад множество проекти, платформи и концепции, сред които Fruit Sessions, EZ Rolling, Rumble In The Jungle, Camp Sessions и други.

Билети: на вход в деня на събитието преди 23.00 ч. - 8 лв., 12 лв. след това.

18+

Вратите отварят в 21.30 часа.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/325376467837833

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички