...Защото през ноември вали джаз и се сипе страст


...Защото през ноември вали джаз и се сипе страст

5623

Виртуозните музиканти от РомаНено Проджект канят на музикално пътуване, което събира света, в Sofia Live Club от 22.30 ч. на 25 ноември, петък. "Страстите на ноември" е пъстра музикална разходка из есенната красота на Балканите, която ще срещне меломаните и с чувствеността на фламенкото, страстта на тангото и увличащия ритъм на джипси джаза. Събитието ще пренесе присъстващите в магнетичната атмосфера на срещата от колоритен фолклор със свободни музикални импровизации, събрали любовта и тъгата на света.  Репертоарът включва авторски композиции, песни на "бащата на циганската музика" Шабан Байрамович, любими и добре познати класики като "Bubamara", "Ederlezi" и "Jelem, Jelem", които живеят нов живот с джазираните аранжименти на Мишо Йосифов, както и няколко красиви танга, които РомаНено ще изпълни за пръв път, аранжирани специално за концерта от...Мишо Йосифов.  Заедно с музикантите от РомаНено Проджект, ще се изяви и стихията на сцената – певицата, актрисата, огънят Милица Гладнишка, която ще изненада публиката с поредното си превъплъщение. DJ Sets: Water Nimph. РомаНено Проджект се ражда от срещата на трима виртуозни ромски музиканти с акордеон (и  изключителен глас), китара и барабани с 4-ма от най-добрите съвременни български джазмени с тромпет, тромбон, пиано и бас. Заедно те забъркват красива смес от традиционни ромски ритми, джаз, фънк, латино и фламенко. 
Уърлд музика, етно или цигански джаз – музиката на РомаНено е трудна за определяне, но лесна за чувстване и съпреживяване с всички сетива. Луда, вкусна и цветна – тя докосва и сърцата, и телата, и кара всички да следват ритъма ѝ. 
РомаНено Проджект са:
Нено Илиев – вокал и акордеон (на снимката)
Михаил Йосифов – тромпетВелислав Стоянов – тромбонАнгел Демирев – китараВасил Спасов – пианоБорис Таслев – контрабасВенцислав Радев – барабани Билети: 15 лева от мрежата на http://www.eventim.bg, както и на място.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички