Джаз истории по Джаз FM ще опише историята на българския джаз


Джаз истории по Джаз FM ще опише историята на българския джаз

4929

Когато са свирили като улични музиканти, Мишо Йосифов и Вили Стоянов са причинявали задръствания по булeвард "Витоша" в София.

Тези и още много други истории, които малцина знаят или са съвсем неизвестни, джаз музикантите на България ще разкажат в новото предаване по Джаз FM "Джаз истории".
Всеки месец то ще има във фокуса си ярък и влиятелен изпълнител, който ще разказва за своята музика и ще я представя на слушателите в четири издания на предаването. За отишлите си от нашия свят артисти ще разказват техните съвременници. "Джаз истории" ще се излъчва в петък вечер от 22.00 ч. с повторение в събота от 13.00 ч. Както преживяното създава личността, така всеки ден в ефира на Джаз FM ще звучи една от историите, които изграждат цялото предаване. Първи гост през януари 2017 ще бъде Камелия Тодорова.

"Джаз истории" дава възможност за първи път да чуем неиздавани записи – завършени песни или работни откъси, които  не са били публично достояние до момента. Със събраните  материали ще създадем интерактивна изложба, чието представяне ще бъде съпътствано от миниконцерти и разговори с почитателите, обявиха от медията. Към разказите, музиката и снимките ще добавим лични вещи на артистите, свързани с техните музикални моменти, за да направим връзката с аудиторията им още по-лична. Така ще създадем виртуален Музей на джаза. Мечтаем той да стане реален. Изложбата първо ще покажем в София, но след това се надяваме да срещнем с нея джаз почитателите на фестивалите в Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Габрово, Велико Търново

Неразказвани спомени от любими наши музиканти за техните незабравими песни, неизлъчвани записи, непоказвани снимки – това е съкровищницата на българския джаз, която ще запазим завинаги и в книга с аудиодиск. Идеята за новия проект на Джаз FM бе обявена на 15-я рожден ден на единственото българско радио за джаз, соул, фънк и блус. Навръх празника радиото стартира друга голяма инициатива – "Джазът днес". В нея български джаз артисти споделят за въздействието на джаза върху тях, за присъствието ѝ в живота им, за отпечатъка, който оставят с нея. "Джазът днес е възможност да си различен, индивидуален, забележим в джунглата на музикалния хаос, сред който живеем" – тази своя вяра Христо Йоцов (вляво на снимката) изрази в първото есе от поредицата. "Всяко общуване с непознат е своеобразен джем сешън" – казва Теди Москов. Мая Новоселска добавя: "Не мога да си представя света без хубавата музика, без джаз. Без финеса на чувството и мисълта му. Без свободата. Без приятелството между тези, които го правят".

Авторите на есетата ще гостуват за ефирни разговори в програмата на Джаз FM.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички