Отиде си Роро Кавалджиев


Отиде си Роро Кавалджиев

3915

Известният телевизионен водещ и музикален продуцент Радослав Кавалджиев - Роро е починал във Военно-медицинска академия в София тази сутрин.

Синът на популярния певец Вили Кавалджиев ни напусна внезапно от тежка дихателна недостатъчност след скоротечна двустранна пневмония с прояви на многоорганна недостатъчност на 41-годишна възраст. Роро е постъпил в болницата сам преди дни. Наблюдаван е от най-добрите специалисти в лечебното заведение, но въпреки това състоянието му е останало критично. Той се оплаквал от симптоми на грип, но лекарите не могли да поставят точна диагноза на водещия, който така и не успял да излезе от състояние на изкуствена кома.

Звездата на Роро изгря в несъществуваща вече, но придобила култов статус телевизия ММ, където се подвизаваше като водещ и музикален редактор в едни от най-напредничавите ѝ предавания - "Мист", "Интерактив", "Искам", "Парти Микс" и "Кламер" до 1992. Бил е изпълнителен продуцент на телевизионното шоу "Стани богат" и супервайзър на "Джубокс". Безкрайния си ентусиазъм пренесе по-късно в (също така несъществуващата към днешна дата) MAD TV, където продуцираше хитовата поредица MAD Secret Concerts. Познаваме го и от ефира на БНТ от Парк Live - 30-минутна рубрика в рамките на "Денят започва", която вадеше от анонимност талантливи улични музиканти, а водещият изповядваше и популярни имена от поп и рок сцената всяка деленична сутрин.  
 
Роро беше програмен директор на Box TV, в чийтo ефир през 2014 стартира интерактивното предаване Next TV: кросмедийна платформа, вдъхновена от игрите, електронните спортове, новите технологии, интернет и социалните мрежи, дигиталните изкуства, музиката, екстремните спортове.

Той е син на легендата на българския рок Вили Кавалджиев, който си отиде през 2010. Роро беше и маркетинг директор за Европа в компанията на американеца Майкъл Струмейтис, с когото основаха първата у нас интернет партия "Нова България".

Последната голяма публична изява на покойния беше като съквартирант във VIP Brother миналата година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички