БНР удължава срока за участие в конкурса Пролет 2017


БНР удължава срока за участие в конкурса Пролет 2017

5409

До 10 март се удължава срокът за прием на песни за конкурса "Пролет" на Българското национално радио, известиха от медията.

Авторите и изпълнителите на нови - неизпълнявани и неизлъчвани досега песни, ще имат една седмица повече от първоначално обявения срок за участие, след като отношенията между БНР и "Музикаутор" бяха уредени.
 
Тази година за първи път след създаването на надпреварата през 1970, от която започват пътя си десетки стойностни български шлагери, творците са максимално улеснени и могат да подадат документи онлайн на имейл prolet@bnr.bg. Регламент, декларации и формуляр за регистрация могат да се изтеглят от сайта на БНР www.bnr.bg/prolet и във Facebook: @prolet2017.

Селекционна комисия ще избере 12 песни финалисти, които веднага ще бъдат качени в сайта на конкурса. Номинирате изпълнения ще бъдат излъчвани по няколко пъти седмично във всички програми на БНР и регионалните радиостанции до 25 март, когато е финалът.

Номинираните и наградени песни ще спечелят атрактивни награди, дори с финансово изражение, ще дадат на своите автори и изпълнители възможност за участие в големия финален концерт във фестивала "Евросоник" в Холандия и за реализация на нова продукция - като награда за млад изпълнител.

Най-важното е, че новите песни от конкурса "Пролет" намират трайно място в програмите на БНР и достигат до широка слушателска аудитория.

Както MySound.bg писа, родната банда Der Hunds (на снимката) представи България на "Евросоник" в Холандия миналата година.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички