Кристиан Костов на финала на Евровизия 2017!


Кристиан Костов на финала на Евровизия 2017!

5405

Нашият Кристиан Костов се класира за финала на "Евровизия" 2017.

Както е известно, 17-годишният изпълнител представи страната ни с "Beautiful Mess" във втория полуфинал от конкурса, който се проведе в Киев от 22.00 часа наше време на 11 май.

Само часове преди изявата му на сцената в някои медии оспориха неговото правото му да влезе в Украйна, след видео, публикувано от популярния влогър Анатолий Шарий, че Кристиан Костов е пял в Крим през юни 2014 след анексирането на полуострова. Вестник "Украинска правда" написа, че Кристиан може да повтори съдбата на Юлия Самойлова, на която бе отказано участие във форума, тъй като като през 2015 е пътувала до Крим, приеман от Украйна и ЕС за незаконно окупиран от Русия. На въпроса защо Костов представя не Русия, след като е роден Москва (майка му е от Казахстан, а баща му - от България, родом е в Ямбол), а нашата страна, той отговори: "Защото съм българин. Имам български паспорт. Аз съм гражданин на ЕС. Последните две години прекарах повече време в България, отколкото в Русия. Финалист съм в българския X Faсtor. Там вече излезе и първият ми сингъл. В България съм на върха на славата".

Костов се представи под № 15, аплодиран от публиката, която очевидно познаваше презентираната от него балада. Той пя много добре, чисто и вярно. Парчето бе съпроводено от стилна черно-бяла визия, а изпълнителят го презентира обрано, но доволно артистично, емоционално и убедително. Залагайки не толкова на имидж, колкото на глас и мелодия. Като същински зрял артист.  Името на Крис бе първото, обявено сред останалите 10, анонсирани на случаен принцип. Останалите представители са изпълнителите на Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.  

"Beautiful Mess" e дело на Symphonics. Това е същият екип, създал и българското предложение миналия сезон – песента "If Love Was A Crime", с която Поли Генова класира България на четвърто място. В отбора на Symphonics са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (Boby Leon) (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция), плюс Алекс Омар и Александър В. Блей. В съвместния актив на първите двама са песни за нашите Бобо и Jahmmi Youth, македонеца Тони Зен, а и мегазвездите Редмен, Райън Лесли, Лиона Люис – първата жена победител в британското музикално шоу X Factor, и германската евроденс формация Каскада, чиято вокалистка е популярната телевизионна водеща с британо-немски произход Натали Хорлър.

Конкуренти на нашето момче, артист на "Вирджиния Рекърдс", във втория полуфинал бяха изпълнителите на Украйна, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия. Украинската група O.Torvald се класира по регламент директно за финала. Гласуването ставаше чрез есемеси, телефон или официалното мобилно приложение, по време на живото предаване, но след края на всички изпълнения. Съответните номера бяха изписани на екрана на телевизията. Дима Билан, който спечели "Евровизия" през 2008, бе ментор на Кристиян в предаването за деца-таланти The Voice Kids. В шоуто младият певец успя да стигне до финалната фаза и, въпреки че не успява да спечели, неговите спиращи дъха изпълнения плениха сърцата на милиони, припомнят зрители с по-дълга памет.  Букмейкърите дават все по-високи шансове на българския участник, поставяйки го в челната тройка тази събота.

След края на втория тур от съревнованието бе излъчено открито студио на БНТ, в което видяхме Крис на живо от Киев. Специален гост на водещия Драгомир Драганов бе кумирът на Кристиан - Любомир Киров. "Нямам думи. Не знам какво да кажа... Много се гордея. Искам да благодаря на всички българи от чужбина, които гласуваха за нас. Вярвам, че България може да успее тази година. Остана ни съвсем мъничко. Много съм горд, че имам възможност да представя България на най-голямата сцена в Европа"!, бяха първите думи на Костов.

Родните зрители могат да гледат големия финал на 62-то издание на конкурса по БНТ1 и БНТ HD от 22.00 часа. тази събота, 13 май.

България участва в конкурса от 2005 и това е нейното 11-о участие (не изпращаме свои представители през 2014 и 2015). В историята си страната ни е достигала до финал само два пъти - през 2007 с "Вода" на Елица и Стунджи, класирали се на 5-о място, и с "If Love Was А Crime" на Поли Генова, достигнала престижното 4-о място миналата година.

Идеята за песен на "Евровизия" е вдъхновена от фестивала в "Сан Ремо". Първият конкурс се провежда в Лугано, Швейцария, през 1956.

По-известните имена, влезли в историята на музиката, които свързваме с тази надпревара, са АББА, Селин Дион, Тото Кутуньо, Катрина Енд Дъ Уейвс, Дана Интернешънъл, Бъкс Физ и финландските хеви чудовища с маски и костюми Лорди.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички