Ангел Заберски: Срещата с Пати Остин е сбъдване на една моя мечта


Ангел Заберски: Срещата с Пати Остин е сбъдване на една моя мечта

4687

"Срещата с Пати Остин е сбъдване на една моя мечта", сподели джаз музикантът Ангел Заберски, който ще дирижира концерта For Ella с участието на голямата американска звезда и български изпълнители.

Както MySound.bg вече извести, проявата предстои в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 17 май. Струнна секция от Оркестъра на Класик FM радио и Ангел Заберски Брас асоциация ще бъдат част от шоуто. "Пати Остин е емблема, изключителен музикален и вокален талант, голям артист! Смятам, че ни очаква музикално събитие, което ще се запомни", счита Заберски. Концертът по повод 100-годишнината от рождението на Ела Фицджералд е част от цикъла "Музиката на Америка" и се организира от "Кантус Фирмус" със съдействието на фондация "Америка за България".

В специално интервю за Джаз FM радио Ангел Заберски сподели, че още преди 15 години е открил с възхищение изпълненията на Пати Остин с песни от репертоара на Ела Фицджералд. "Ако някой ми беше казал тогава, че след време ще мога да застана на пулта заедно с Пати Остин, нямаше да повярвам", усмихва се той.

Подготовката за концерта е в последната си, най-активна фаза. В България вече пристигна нотният материал за изпълненията. Аранжиментите са направени от Патрик Уилямс – известен композитор, аранжор и оркестратор, с когото Пати Остин работи отдавна. Уилямс е носител на две награди "Грами" и е работил като музикален директор, аранжор и диригент в последните два албума на Франк Синатра. "Всичко в партитурата изглежда толкова лесно, ясно и прозрачно. Оркестрациите са направени майсторски, особено в съчетанието на струнните и духовите инструменти с вокалната партия", коментира Заберски.

Пати Остин представи спектакъла For Ella със Симфоничния оркестър на Сан Франциско в емблематичния "Аполо тиътър" (Ню Йорк) през ноември 2016. Тази сцена е свързана с кариерата както на Ела Фицджералд (там тя пее за първи път пред публика, спечелвайки конкурс за млади таланти), така и с тази на Пати Остин (дебютира  на същото място едва на 4-годишна възраст, изведена на сцената от кръстницата си Дайна Уошингтън). В началото на тази година певицата осъществи и поредица от концертни изяви със симфоничните оркестри на Детройт, Балтимор, Финикс, Минеаполис, Орегон и много други.

Пред българската публика носителката на "Грами" ще представи над 10 емблематични песни, сред които са неостаряващите хитове "How High Тhe Moon", "The Man I Love", "Too Close For Comfort" и много други. "Пати Остин е истинска наследница на легендарната Ела Фицджералд", категоричен е Ангел Заберски, който има честта да партнира и за друга голяма звезда - Крисчън МакБрайд, на концерта му в България. "Общото между Ела и Пати е големият талант и невероятното чувство за фраза и импровизация", допълни още той.

Билети за концерта в НДК на цени от 30 лв. до 60 лв. и в оркестрината по 80 лв. могат да бъдат закупени от касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", в билетния център на НДК, както и онлайн на Ticketsbg.com.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Видео


Албуми


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Първият коледен албум на поп звездата Поли Генова "По-добрата Коледа" е вече на пазара и зарежда слушателите...

Най-четени новини


виж всички