До края на дъгата с Quadro Nuevо


До края на дъгата с Quadro Nuevо

4893

Квартетът Quadro Nuevо ще зарадва българските почитатели на добрата музика с концерт в столичната зала "България" от 19.30 ч. на 30 май, вторник.

Муло Франсел (саксофон, кларнет, мандолина), Евелин Хубер (арфа, цитра), Д.Д.Ловка (бас, перкусии) и Андреас Хинтерзеер (акордеон, бандонеон, вибрандонеон) ще представят проекта си "End Оf Тhe Rainbow" заедно с оркестъра на Софийската филхармония. Присъстващите ще се насладят на чувствената виртуозност и страстта, с която гостите ще ги пренесaт в едно уникалното околосветско приключение в реално време - тук и сега.

Ще звучат почти забравени песни, които са твърде ценни, за да бъдат изгубени, сред които очарователните музикални "бисери" - "Que reste-t-il de nos amours" на Шарл Трене, "Du gehst durch alle meine Träume" на Питър Крудър и "Tango del Mare" на Карло Бути. В програмата са и композиции на великия Астор Пиацола.

Немският квартет е известен преди всичко с изпълненията на аржентински танга, но в репертоара му влизат и изкусителни арабески, мелодии от стара Европа, балкански суинг, арабска класика и средиземноморски ритъм – в една обща любов към носталгично-акустичната музика.

Някои от последните награди на Quadro Nuevо са най-престижнато немско отличие Echo Jаzz за най-добро живо изпълнение (2010 и 2011) и признанието за предпоследния им албум "Tango", получил  Германската Джаз награда (2014). В момента формацията е на турне в подкрепа на най-новия си диск "Flying Carpet".

Музикнатите пристигат в България за втори път по покана на Фондация за нова култура.

Билети - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички