Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Концертът на Лиса Джерард и Мистерията в София разпродаден


Концертът на Лиса Джерард и Мистерията в София разпродаден

5205

Всички билети за концерта на Мистерията на българските гласове в столичната зала "България" са разпродадени, включително и допълнителните места, които се предвиждат от залата в такива случаи, оповестиха организаторите. Както е известно, съвместната изява на нашия знаменит хор, удостоен с "Грами" през 1990, и харизматичната Лиса Джерард (на снимката) в София е на 6 юни. Все още могат да се закупят пропуски за второто им шоу - в Античния театър на Пловдив на 8 юни.
 За двете прояви, които ще представят премиерно новия албум на Мистерията на българските гласове, освен Лиса Джерард от Австралия, пристигат и германските перкусионисти Дейвид Кукерман и Себастиан Флаиг, както и ирландският пианист и композитор Джулс Максуел. Специално участие в концертите и предстоящия албум на хора има световният шампион по бийтбокс SkilleR. На сцената на 6 и 8 юни ще се качат още Софийската филхармония, както и Петър Миланов (китара), Христина Белева (гъдулка), Костадин Генчев (кавал). Лиса Джерард, прочута като половинката от Dead Can Dance, ще зарадва българската публика не само със съвместните си изпълнения с Мистерията на българските гласове, но ще изпее и някои от най-емблематичните си парчета, сред които филмовата тема от "Гладиатор", създадена съвместно  с композитора Ханс Цимер, за която спечели "Златен глобус" през 2000, както и заглавия от репертоара на Dead Can Dance. Големият международен проект е възможен благодарение на "Шуберт Мюзик Пъблишинг". Компанията е продуцент на албума и всички турнета и концерти, които очакват най-популярния български хор по света. Музиката, която ще прозвучи за първи път на 6 и 8 юни, е създадена от композитора Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на проекта. Някои от композициите са в съавторство с Лиса Джерард и Джулс Максуел. Билетите за концерта в Пловдив са в продажба на касата на Главната улица в града, в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, The Mall, книжарници "Ориндж", "Офис 1", Билетен център на НДК, "Технополис", Български пощи. Още - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички