Jahmmi и Bashment се включват в концерта на култовите Mellow Mood
Kataklysm, Soilwork и Wilderun със съвместен концерт в София, съпорт ще се нашите Deadscape
"70 години с нашата музика – солистите". Концерт на Оркестъра за народна музика
Dark Sun And Winter Cold Vol.4: финален лайн-ъп
Be Livin God: Sen I представя нов албум и късометражен филм
Leprous отново в София. Идват с Monuments и Kalandra за концерт в клуб Joy Station
Субдибула и Ели Раданова започват новата година ударно – с горещ сингъл, видео и концерт
Мария Мутафчиева с личен юбилей и 30 години на сцена. Честваме гласовитата певица с концерт на 10 февруари
Световни рок имена в новата книга за Sevi, групата отбеляза 13 години на сцена със стилен концерт
Poetsky и K.O.R.A. попълват афиша на Dark Sun And Winter Cold Vol.4
Palaye Royale без съпорт в столичния клуб Joy Station
Musicology Live с нов епизод: Ali от легендарното Първо студио на БНР, представят три чисто нови песни

Всичко за Wacken Metal Battle Bulgaria 2017


Всичко за Wacken Metal Battle Bulgaria 2017

4921

Поредното издание на Wacken Metal Battle Bulgaria 2017 ще се състои при отворени врати и вход свободен в столичния клуб Mixtape 5 между 2, 3 и 4 юни.

Както е известно, 24 родни влязоха групи в надпревара за участие на немския фестивал Wacken Open Air. Третото издание на събитието ще се проведе в три дни, като на 2 и 3 юни ще са полуфиналните кръгове, а на 4 юни (неделя) ще е финалът. Поради изключително засиления интерес и предварително обявеното ограничение до 24 слота за изява на полуфиналите, наложи родните организатори BGTSC да потърсят помощ за предварителната селекция на участниците от своите международни колеги. С цел непредубеденост при подбора, песните на всички банди, отговарящи на условията, бяха изпратени на хора, които отдавна се занимават, които да дадат своята оценка. Международното жури от представителите на WOA: Metal Battle е в състав: Владимир Кравченко (Латвия), Ернст Кхичумов (Грузия), Стиепан Юрас (Хърватия), Лаурентио Строуц (Румъния) и Ема Гарсия (Испания), а родните представители само обобщиха резултатите, които са следните: 8 m/s, 40 Days Later, Anonyme, Badcast, Cupola, Dementify, Der Hunds, Dishonored, Dreg Starz, Eridan, Fragments Of Existence, Grimaze, Hecktic, hereAndNow, Hyperborea, Inflict, Ivory Twilight, Khanъ, Lab For Madness, Morrum, O.H, Occultum, Ophan и S.T.A.Y.

Барът в Mixtape 5 ще отвори 12.30 часа, когато и ще стартира проверката и настройването на звука за всяка група, а всеки заинтересован или любопитен ще е добре дошъл да види как точно се случва това. Официалното откриване и представянето на журито, което ще оценява групите, ще бъде в петък от 16.45 часа, а съставите ще започнат да свирят в 17.00 ч., като последната за деня ще приключи в 22.50 часа. На място ще има листовки с програмата, а във Фейсбук-събитието на страницата на BGTSC може да следите и евентуалните промени и точната програма по дни и часове.

Всяка банда разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На 4 юни ще се представят четирима участници по 30 минути, избрани от всеки ден по двама. Специални гости на събитието ще са Lieveil, миналогодишните победители в конкурса. Те ще забият на веднага след последния за изданието финалист и преди обявяването на финалното решение на журито.
 
И тази година барабаните, усилвателите и китарните кабинети ще бъдат осигурени отново от музикални магазини Music Division. Победителят ще представи родната сцена на международния финал, който ще се състои по време Wacken Open Air. Там нашата формация ще премери сили с участници от още 29 държави, а наградите за първите 5 са парични - до 5 000 евро, инструменти и аксесоари от най-големите производители в бранша. И тази година поне една от групите ще получи покана за участие в бургаския Sea Of Black.

Вижте представянето на Lieveil на Wacken Open Air 2016: https://www.youtube.com/watch?v=Vdf7TWr717Q

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички