Булгара откриват ММТФ Време 2017


Булгара откриват ММТФ Време 2017

5189

17-тото издание на Международния младежки театрален фестивал "Време" започва този петък, 16 юни.

Организатори на превърналото се в емблема в културния живот на региона събитие са община Враца, Младежки дом – Враца, Театрална група ТЕМП, град Враца и Българска асоциация на аматьорския театър БААТ, член на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA. Проявата е под патронажа на кмета на общината г-н Калин Каменов.  

Официалното откриване ще се проведе на сцената в парка в кв. "Дъбника" от 20.00 ч. 17 е щастливото число на тазгодишното издание на ММТФ "Време" – 17 държави ще участват в 17-тото издание на фестивала. Но, освен тази символика, тазгодишното събитие отбелязва още две важни годишнини – своя 30-годишен юбилей и 10-тата година от създаването на БААТ.

Специален гост за откриването ще бъде етно формацията Булгара – групата, която използва дръм-ен-бейс, фънк и броукън бийтс, за да подчертае хармоничната красота на българския фолклор, преплитайки джънгъл, рок и джаз с фолклорни инструменти, избухвайки в ядрото на т.нар. уърлд фюжън. На амфитеатралната сцена Булгара ще излезе в пълен състав – Костадин Генчев (кавал), Кирил Добрев (барабани), Стоян Павлов (перкусии), Петьо Петров (гайда), Димитър Христов (тамбура), Чавдар Асенов (бас китара) и двете бижута на групата Христина Белева (гъдулка) и Ева Перчемлиева (вокали и перкусии). Булгара е неразривно свързана с театъра – само година след създаването си групата печели престижната награда "Аскеер" за авторска музика към театралния спектакъл "Дивите" по Николай Хайтов. Тяхна е и музиката на спектаклите "На нивото на очите" и "Размислите на един учител за народното творчество", както и към редица филми. Били са на една сцена с Милчо Левиев, David Garfield и The Cats, Billy Cobham, Human Touch, Al Di Meola и много други и са участвали в редица световни джаз фестивали.

Цялостната визия на откриването на 17-тото издание на ММТФ "Време" ще бъде допълнена от уникални 3D лазерно и пиротехническо шоу, на които публиката ще има неповторимия шанс да се наслади за първи път в града.

По традиция в рамките на фестивала има и съпътстваща програма. Тази година Младежкият дом във Враца ще бъде украсен и осветен от 2 изложби – фотоизложба на Александър Горанов във Фестивалния клуб и изложба живопис на Тома Трифоновски в Синята зала, на чието откриване ще присъства Светлин Русев и ще бъде представена биографичната книга за художника "Томата".

Участниците в 17-тото издание са от Грузия, Египет, Индия, Израел, Иран, Италия, Косово, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Украйна и Хърватия, а България ще бъде представена от младежки театрални формации от Бургас, Перник, Русе, София, Ямбол, както и от домакините от ТГ ТЕМП от Враца. Официални наблюдатели на фестивала ще бъдат представители на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA и на Българската асоциация на аматьорския театър БААТ.

Международният младежки театрален фестивал "Време" се нарежда в Топ 3 на театралните фестивали в света според наблюдателите от Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/International-Youth-Theatre-Festival-Vreme-Vratza-Bulgaria-Official-197749446902016

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички