Криста Бел с нов албум и с първи концерт в България


Криста Бел с нов албум и с първи концерт в България

5137

Криста Бел (Chrysta Bell), дългогодишната музикална партньорка на Дейвид Линч, е на европейско турне с песните от втория си пълнометражен албум "We Dissolve", който излезе в каталога на AWAL/Kobalt Music Recordings на 9 юни.
 Софийската дата от обиколката ѝ е 17 ноември (от 21.00 ч. в Sofia Live Club), а огромната чест да организира този първи неин концерт в България се пада на платформата "Аларма Пънк Джаз" на БНР в партньорство с EpayGo и sluchka Ltd. "We Dissolve" е записан в Бристъл (Великобритания). Продуцент е носителят на наградата "Мъркюри" Джон Париш (помним брилянтната му работа по албума на Пи Джей Харви "Let England Shake"), а в записите на песните гостуват легенди от категорията на Ейдриън Ътли от Portishead, кийбордистът Джеф Даунс (Asia, Yes) и китаристът на Sunn O))) Стивън О‘Мали. Да кажем, че "We Dissolve" (обложката на снимката) е поп албум с елементи на соул, рок и джаз, разбира се, е малко. В 10-те песни тук има и трип-хоп атмосфера, и инди/дарк поезия, и онази особена (почти) филмова ефирна меланхолия, с която свързваме музиката на Криста Бел от предишните ѝ проекти. В станалите вече класически издания на Криста Бел – дебютния ѝ диск "This Train" (2011) и ЕР "Somewhere In The Nowhere" (2016) съавтор и продуцент е самият Дейвид Линч, с когото тя продължава да работи и като част от актьорския екип на третия сезон на "Туин Пийкс" (в ролята на специален агент Тами Престън). Иначе съвместната работа на двамата творци датира още от знаковата песен "Polish Poem" от филма Inland Empire (2006).  За Криста Бел Дейвид Линч казва, че е "не само убийствен артист", но и че "притежава голяма интуитивна способност да улавя настроението и да открива мелодии, които са наистина вълнуващи". И добавя: "Когато за първи път я видях на сцената, си помислих, че е извънземна. Най-красивата инопланетянка въобще". Кариерата на Криста Бел започва на 18-годишна възраст, когато подписва за RCA Victor като вокалистка на джипси-суинг формацията 8 ½ Souvenirs от Остин, Тексас, с която записва два албума в края на 90-те и за четири години обикаля цяла Северна Америка, споделяйки сцената с артисти като Уили Нелсън и Брайън Сетзър. Билети само и единствено в системата на EpayGo и на касите на EasyPay:
https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=2021128919
(ограниченият early bird тираж – 20 лв. – е до 3 юли, а после – до ноември – цените ще нарастват прогресивно от 25 лв. до 50 лв.) Фейсбук събитие:
 https://www.facebook.com/events/153184391893542

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=cjKo8yJgD9s 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички