Фолк метъл от Монголия с Nine Treasures в клуб Live & Loud


Фолк метъл от Монголия с Nine Treasures в клуб Live & Loud

4372

Монголските фолк метъли (или по-конкретно от Вътрешна Монголия, автономен район на Китай) Nine Treasures ще гостуват в столичния клуб Live & Loud на 5 юли.  Музиката им е базирана върху тежки рок рифове, високи вокали и инструментални сола на балалайка и морин хуур (традиционен монголски струнен инструмент). Текстовете им са на монголски език и обхващат теми от стари народни приказки и предания за войни, битки, чудовища, красиви девойки и веселби, за любовта и живота в безкрайните монголски степи. Петимата започват да работят заедно в Пекин, Китай, в края на 2010. До момента имат три албума, а, освен участието им и завоюваното второ място на Wacken Metal Battle 2013, имат още три турнета в Европа и изяви на WOMEX, Woodstock Poland, MetalDays Slovenia. Тази година предприемат четвърто европейско турне, част от което за първи път е и нашата държава, с дати и на Nova Rock в Австрия и Exit Festival в Сърбия.
И, за да е по-голяма веселбата, към купона се включват и родните банди Летците и No Project Band. Летците е мелодична пънк-рок група, създадена през 2011. През миналата година петорката издаде първия си албум "Голямата игра", като засне и клипове към две от песните в него - "Докога" и "Искам". Текстовете на Летците са предимно социални, но често опират и до сатирата, бичувайки пошлото и грозното в живота и у човека. Верни на този похват - не пропускат да се надсмеят дори и на себе си - някои песни засягат истории и преживявания и са откровена самоирония.
No Project Band е веселяшка ска-пънк формация. През изминалата година тя също пусна своя дебютен албум "Здравей, България!", който може да чуете и свалите онлайн. Музикантите се готвят за записи на втори диск, а през последните месеци свирят често в софийските клубове.
Вход: 8 лв., само в клуба в деня на концерта.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Интервю


Б.Т.Р. с нов сингъл Легенда и концерти в София и Варна през май

"Легенда" е последеният сингъл от албума "Невидими стени" на славната рок банда Б.Т.Р.Видеото, припомнящо...

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички